zaterdag 24 augustus 2019

Spetterende BK’s voor aspiranten 
in het hoogzomerse Fernelmont

Zondag 25 augustus ligt is Fernelmont (een gemeente in het noorden van de provincie Namenmet ruim 8.000 inwoners op een hoogte van 196 meter) met helaas (te) weinig hoogtemeters the place to bevoor de basis van het Belgische wielrennen.
De aspiranten rijden er vanaf 10 uur (tijdrit 12-jarige meisjes) met Auke De Buysser(Knesselare) als absolute favoriete, een rol die zij ’s namiddags ook zal opnemen in de wegrit. Auke reed haar meeste wedstrijden met de jongens, waarvan zij er vijf won en in een dozijn andere in de top vijf eindigde. Wars van tegenslagen kan de kleindochter van ex-renner Rony Christiaens een fraaie dubbelslag lukken, al werd zij in het kampioenschap van Vlaanderen verrassend van het podium gehouden. Zo zie je maar dat elke koers moet gereden worden. Bij de 13-jarige meisjes zal het nog meer een open strijd worden waarbij verwacht wordt dat vooral Emma (dochter van Dennis en zus van NathanSzékely naar voor zal treden. Bij de 14-jarigen gaat men uit van een meeslepend duel tussen Dina Boelsen de pittige Anna(dochter van GertVanderaerden
De 12-jarige jongens dan met veel toonaangevers in het regionale circuit (in alfabetische orde) Xander Danckaarts,Kyan DegreefSiebe De NaeyerToon De ZutterZeno DurieJul HélinMaurice HoorensFre LeenaersSiebe Van CanneytThibaut Van DammeKobe Van der VurstTuur Verbeeck(kampioen van Vlaanderen),….. Wie zich tekort gedaan voelt omdat ik hem niet vermeldde, mag mij altijd. Jules Delcommune, Louis Lucas, Lucien Thomas en Matthias Vivier zijn de Waalse eendjes in de bijt en maken in een breed open wegkampioenschap ook aanspraak op een podiumplaats. Wat betreft de tijdrit is het helemaal koffiedik kijkenwant het bouwjaar 2007 reed nog geen nationale tijdrit. 
De 13-jarigen vormen een compacter geheel. Puur qua resultaten steken Tommy Delestrait (de kleinzoon van Christian De Buysschere, een veelwinnaar uit de jaren zestig) en titelverdedigerNolan Huysmans er hoog bovenuit. Beiden wonnen vrijwel al hun koersen. Nolan leed zijn enige nederlaag was, net als in 2018, Il Imbatido.Enkel in de afsluitende manche van de Antwerp Tour moest hij het afleggen tegen Milan De Winter, die daardoor boordevol zelfvertrouwen aan zijn BK zal beginnen. Ook Aless De Bocken Xander Scheldemanzijn voorname podiumkandidaten. Toch verwacht ik nog het meest van de veelzijdige Axel Van den Broek. Als er één Nolan Huysmans naar de kroon kan steken dan is hij het wel, al speelt het ontbreken van hoogtemeters in zijn nadeel want daardoor zal hij het koersverloop voor hem niet slopend (genoeg) zijn om enige afscheiding te bewerken en in de spurt is hij normaal géén partij voor de veel kloekere Nolan.
Depièce de résistancezal geserveerd worden door de 14-jarigen. Jammer dat die al op 1 mei hun kampioenschap tijdrijden reden. Yarno Van Herck haalde het in Sint-Lievens-Houtem vòòr Sente Sentjens en veelwinnaar Corentin Delhaye. Titelverdediger Viggo Van Neste moest daar wegens een zware val in Handzame verstek geven. Meteen heb ik vier favorieten opgenoemd maar er is ook nog pocketspurter Liam Van Bylen, die in Heppen op magistrale wijze kampioen van Vlaanderen werd. Viggo Van Neste was minder dominant dan in 2018. Valpartijen en ziektetoestanden speelden hem meermaals parten. Eigenlijk was dit het minst erge wat hem kon overkomen want zo leerde hij te relativeren. Toch handhaafde hij, door zijn offensieve manier van koersen, het beeld van le petit Remco,al zal hij in Fernelmont niet zomaar van de anderen kunnen wegrijden.
 .




Geen opmerkingen:

Een reactie posten