woensdag 28 augustus 2019

Tussen Kevin De Weert en Lotto-Soudal kan het niet meer goedkomen toch?!

Ik vernam het zondag al in Fernelmont vanuit de kringen van Marc Wauters, die zaterdagavond spoorslags naar de Vuelta vloog om het als tweede ploegleider (naast Mario Aerts) over te nemen van Kevin De Weert, de performance manager die op non aktief werd gezet. Een inderdaad drastische beslissing geprovoceerd door een voorval dat zich ook al tijdens de Tour zou hebben voorgedaan. Bizar dat dit telkens gebeurde nà de ploegentijdrit en waarvoor Kevin toen een figuurlijke gele kaart kreeg.
Kervin werd dit seizoen ingehaald als performance manager na drie seizoenen de nationale bondscoach te zijn geweest. Samen met algemeen manager John Lelanguevormde hij de tweespan van Lotto-Soudal restyled, dat in 2019 beter presteerde dan de vorige jaren. Kevin leek vooral een rijk aandeel te hebben in Victor Campenaerts’verbetering van het werelduurrecord. Eerder was Kevin, behalve succesvol, ook omstreden als bondscoach. Ene Peter Sagan zal hem bijvoorbeeld hemels dankbaar zijn dat de Belgische ploeg op slot hield zodat de onzichtbare Slovaak op een diefje naar een tweede (Doha 2016) en derde regenboogtrui (Bergen 2018) kon spurten. 
 “Of ik ontslagen ben? Voor zover ik weet niet”,reageerde Kevin in HLN.
Dat weet hij juist wel want dit kan niet meer goedkomen. Een consensus in deze is zo goed als uitgesloten want net als in het voetbal bestaan er in het wielrennen géén oranje kaarten, enkel gele en rode.
Wie helemaal zeker verdwijnt bij Lotto-Soudal is Bart Leysen die uit eigen beweging opstapt. Er verandert trouwens nogal wat bij Lotto-Soudal. Victor Campenaerts kiest voor Team Dimension Data (NTT) en Tiesj Benoot voor Team Sunweb. Philippe Gilbert wordt als een Heilandi (her)ingehaald en John Degenkolb als een speerpunt voor de lente. 
Zijn ze bij Lotto-Soudal aan een Anderlechtje of een Coucketje toe? Maar als de wel eens hautaine Kevin De Weert zijn boekje te buiten is gegaan dan kon John Lelangue niet anders dan ingrijpen. Voor De Weert hoeft dit geen drama te zijn. Hij zal hier op termijn sterker uit komen en vindt wel gauw een nieuwe uitdaging. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten