zaterdag 8 april 2023

Begrijpe wie kan …

Koersende tieners hebben een vrije paaszaterdag


Vandaag staat er op het hele Belgische grondgebied geen enkele koers voor junioren (de internationale Ster van Zuid-Limburg niet te na gesproken) noch voor nieuwelingen geprogrammeerd.

Vooral voor het liefelijke Geluveld met zijn dot van een helling naar de finish is dit een gemiste kans op een maximale bezetting met veel kwaliteit. Ze organiseren volgende zaterdag en krijgen dan bij de junioren te maken met de concurrentie van Tombroek Koerse, een nationale interclub in Rollegem, en in mindere mate van Hakendover (nabij Tienen). Bij de nieuwelingen delen ze de kalenderdag enkel met Burst, een deelgemeente van Erpe-Mere.

Vorig jaar was ik voor het eerst aanwezig op de koersen in de deelgemeente van Zonnebeke. Het werd een voltreffer met 68 nieuwelingen en Siebe (zoon van Peter) Bauwens (de sterkhouder van Tarteletto-Isorex) als winnaar en met 105 junioren en Maurits (jongste zoon van Peter) Van Petegem als winnaar.

Volgende zaterdag zullen er allicht niet minder deelnemers zijn maar de overgebleven volgers van het jeugdwielrennen (onder wie mezelf) zullen moeten kiezen tussen Rollegem en Geluveld, ze allebei kunnen bijwonen was nòg leuker geweest.

Toch een onverkort bravo voor Geluveld, dat er met nog geen tweeduizend inwoners ook een voetbalploeg in tweede provinciale a op nahoudt. Of waarin een kleine locatie groot kan zijn ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten