zaterdag 15 april 2023

Victor VERCOUILLIE 

verbaasde vooral zichzelf

 

Het uurgemiddelde (45,677 km.) dat junior Milan Donie op het PK in Ruddervoorde over kortere afstand (16,52 km.) neerzette, was opmerkelijk maar wat dan met dat van Victor Vercouillie: 48,763 km. over 24,98 km.?! 

Robin Orins was bij afwezigheid van zijn (contractrenner geworden) kompaan Alec Segaert de gesolliciteerde West-Vlaamse kampioen tijdrijden u23. Hij zette met slechts zes seconden meer, ondanks een opspélende keel, een bijna navenante topprestatie neer. Jammer dat Alec (contractrenner geworden) er in Ruddervoorde niet bij was, zijn tijd zou een nog idealer referentiepunt geweest zijn voor Victor en Robin. In de nationale tijdrit van Poperinge volgende zaterdag is er wel een extra ‘maat der dingen’ want daar maakt Cian Uijtdebroeks hors concours vrij verrassend zijn opwachting.



Victor zelf zal een prestatie van dat formaat wel niet verwacht hebben als een vervroegd en exuberant verjaardagsgeschenk voor zijn papa Kristof, zijn strenge maar rechtvaardige rechter die hem toestond om enkele jaren alles op het wielrennen te zetten. Voor dit PK had hij zoonlief opgelijst met wat extra tips. In de vorige PK’s was hij nooit dichter geëindigd dan de zevende plaats. Begin september 2022 werd hij wel à 47,18 km./u. in de Memorial Igor Decraene verrassend derde na Alec Segaert (-1’06”) en Thibaut Bernard (-8”).

Op het BK in datzelfde Waregem krijgt hij op maandag 1 mei vooral te maken met de vice-kampioen 2022 Jonathan Vervenne (op nog géén tel van Alec Segaert)  én Robin Orins (daar vierde op 32”). Indien Victor dicht bij huis (Beveren-Leie) een superdag kent zoals in Ruddervoorde dan zal hij moeilijk te overtreffen zijn met de gouden tips van papa Kristof als extra troef.

Kristof had zijn seizoenbegin gemist door ziektetoestanden en valpartijen maar vanaf april braken betere tijden aan. Vandaag hoopt hij zijn bloedvorm te bevestigen in Liège-Bastogne-Liège u23.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten