dinsdag 11 april 2023

Provinciale kampioenschappen tijdrijden als aanloop naar de nationale tijdrit in Poperinge en het BK in Waregem

 

PK in Limburg op dezelfde dag als de nationale tijdrit in Poperinge


De paasvakantie staat ook dit jaar in het teken van de provinciale kampioenschappen tijdrijden.

Oost-Vlaanderen was vorige dinsdag in barre weersomstandigheden al aan de beurt in Sint-Antelinks-Herzele, overmorgen volgen Antwerpen en West-Vlaanderen op de traditionele locaties Malle-Vliegplein respectievelijk Ruddervoorde-Baliebrugge. Vlaams-Brabant heeft kennelijk afgehaakt. 

En dan is er tenslotte Limburg, het afwijkende buitenbeentje dat het zowaar opnieuw bestaat om op zaterdag 22 april te organiseren, op de dag van de nationale tijdrit in Poperinge. Om het helemaal op de spits te drijven hadden ze ook op 1 mei kunnen organiseren. Het is niet te vatten dat de sportieve cel van cycling Vlaanderen en Belgian cycling deze miscast toestaat.

Ik weet niet of de Limburgse coureurs verplicht zijn hun PK te verkiezen boven Poperinge. Vorig jaar gold dat alvast niet voor Jonathan Vervenne die het bij de u23 een mooi duel aanging met Alec Segaert (-12”). Misschien kunnen de andere Limburgers dit als precedent inroepen om in Poperinge in plaats van in Leopoldsburg te kunnen starten. Gebeurt dit niet dan behalen deze jongens in hun wielerschrale provincie pyrrusoverwinningen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten