dinsdag 4 april 2023

Noor Daniel ÅRNES is bij ons 

aan een unieke reeks bezig

 

De Noor Daniel Årnes heeft na Templeuve, Haringe en Ichtegem in Ottergem met kleine voorsprong op Jari Verstraeten al zijn vierde zege in het nog jonge seizoen behaald. Behalve de nationale zegestand voert hij ook in de betrouwbare ranking van firstcycling.be aan.

Hij werd ook nog tweede (na Maxim Nonneman) in Vollezele, (na Thibau Verhofstadt) in Zele en (na Sander Rietjens) in Neerijse.


(Photo Sigisport - Sigi GESQUIERE)

Daniel Årnes, dit jaar belofte af, behoorde in 2018 tot de betere junioren met een zesde plaats in de Memorial André Noyelle, winst in de Ronde van Vlaanderen en in de Arctic Race, vice-kampioen van Noorwegen tijdrijden, derde in de GP Rüebliland (Zwits.), …

Als belofte deemsterde hij weg en na een ontluisterende 36ste plaats op het WK tijdrijden 2021 van Knokke naar Brugge leek hij met Kristiansands CK onomkeerbaar geschakeld te hebben naar het regionale circuit. 

Ook dat liep niet meteen van een leien dakje maar in 2023 gaat hem dat kennelijk veel beter af, hij geniet als een Viking in Vlaams weer zodat zijn profdroom misschien heropborrelt. Kristiansands CK is aan de koersbroek te zien een satellietploeg van Uno-X Pro CT en dus ...

Navraag door Guido Seynaeve leert evenwel dat zijn fanclub dat liever niet heeft omdat hij als Noor meer mediabelangstelling zou genieten indien hij voor een niet Scandinaafs team zou uitkomen. Héél vreemd want ook in deze is “het hemd nader dan de rok”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten