zaterdag 8 april 2023

Jonas VOLKAERT andermaal

op zijn paasbest in deze periode


Als aspirant was het meer kruipen dan vooruitkomen. Als nieuweling en als junior waren een sporadische top tien en nog zeldzamere top vijf zijn hoogste goed. Bij de u23 kondigden zich dus moeilijke tijden aan maar Jonas hield vol en verbeterde traag maar gestaag



Een derde plaats (na Tom Timmermans en Benjamin Verraes) in de kleine Scheldeprijs 2019 was een opsteker van jewelste maar die ene zwaluw maakte ook zijn lente niet. Het uitgeholde Covid-jaar 2020 was hoegenaamd niet aan hem besteed. In 2021 zette hij met zijn trainer Wim De Wolf mooie stappen en op 26 juni beleefde hij in Berlare zijn D-day met een allereerste overwinning. 

In 2022 evolueerde het van goed naar beter met winst op paaszaterdag in Wevelgem, waar hij een resem vaste waarden achter zich hield. Ook in de meeste andere koersen kwam hij voor de mooie prijzen in aanmerking, zelfs in de interclubs met ei zo na een zege in de openingsrit der Ronde van Vlaams-Brabant maar Jens Bouts was hem in Huldenberg te vlug af. In de herfst breide Jonas er nog een mooi epiloog aan met late overwinningen in Lichtervelde en in Petegem. Eén en ander voerde hem in de betrouwbare ranking van firstcycling.com naar een knappe 17de plaats.

Een feilloze winter 2022-2023 wierp al meteen zijn vruchten af in maart met dichte ereplaatsen in Lierde (3de), Ichtegem (4de) en Slypskapelle (2de) stuk voor stuk koersen met om en bij de 150 starters. En indien daar nu eens overwinning bij aansloot?! En ja hoor, die viel hem te beurt op Witte Donderdag in Bellegem zodat zijn vroege lente nu al geslaagd is wat niet uitsluit dat er nog wat bijkomt. Zo verdedigt hij op paaszaterdag zijn titel in Wevelgem en maandag start hij in Nieuwkerken-Waas.

Jonas is nuchter genoeg om zich niets wijs te maken aangaande zijn toekomst als wielrenner: een vaste waarde worden bij de elite 2, waarvan hij (°15 december 1999) als één van de jongsten deel uitmaakt. De trouwe pion van VDM-Trawobo heeft het ook in zijn dagdagelijks bestaan helemaal naar zijn zin. Als bouwkundig tekenaar liep hij stage bij Danilith en hij is daar graag gebleven. Bij de hoofdsponsor van Nokere Koerse geniet hij immers nogal wat faciliteiten om zijn hobby à sa carte uit te oefenen. Meer moet dat niet zijn om zielsgelukkig in het leven te staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten