maandag 24 april 2023

 Jonathan VERVENNE 

tast enigszins in het ongewisse

De bijna 20-jarige Jonathan Vervenne solliciteert nadrukkelijk maar nièt obsessioneel naar een plaatsje in de beroepscategorie want hij wil dat paard niet al lopende beslaan. Er is immers bovenal de afsluiting van zijn tweede van zes academiejaren voor burgerlijk ingenieur aan de universiteit van Leuven. Zijn leeftijds- én studiegenoot Alec Segaert heeft de grote stap inmiddels al mogen zetten bij Lotto-Dstny. 


Jonathan zette vorige zaterdag een ijzersterke prestatie neer in de nationale tijdrit van Poperinge, die hij won in 26’57”555, wat staat voor een uurgemiddelde van 48,96 km. Vorig jaar deed hij over hetzelfde traject een kleine seconde extra en twaalf tellen meer dan Alec, zijn compagnon de route. Jonathan won op 4 maart al Le Tour des 100 Communes (Fr.) en twee zondagen later de Zuid-Kempense Pijl in Mol.

Het kan tellen als argumentatie voor een stap hogerop maar daaromtrent is het vooralsnog muisstil. Jonathan moet het vooralsnog dus doen met datgene waarop hij enigszins vat heeft en dat is om te beginnen het BK tijdrijden in Waregem, waar hij op 1 mei aan Robin Orins en local hero Victor Vercouillie challengers van formaat zal hebben. 

De zondag daarop is er Paris-Roubaix u23, een nog ongekend avontuur voor Jonathan, die bovenal uitkijkt naar de Giro u23, voorzien van 11 tot en met 18 juni maar aangezien er minder dan twee maanden vòòr de start nog geen rittenschema bekend is, kan het een veeg teken zijn van een mogelijke opschorting. De organisatie is nochtans in de sterke handen beland van RCS.

Die aantrekkelijke rittenkoers cumuleert met de examenperiode maar dat vormt voor Jonathan geen onoverkomelijk probleem. Tijdens de wintermaanden nam hij vlijtig al zijn studiepunten op en beschikt over de faciliteit om met de examens te schuiven. Hij zou die puzzel natuurlijk graag leggen maar de Italiaanse stukken ontbreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten