maandag 24 april 2023

Ertevoedekoers vereerd met zijn aanwezigheid

 

Cian UIJTDEBROEKS

na Poperinge komt Romandië

In weerwil van een opdoemend virus dat nog meer andere renners tot opgave dwong in de Tour des Alps was Cian Uijtdebroeks er wel degelijk en op eigen verzoek bij in Poperinge om er ‘buiten competitie’ deel te nemen aan de nationale tijdrit (22 km.). 


Een grote eer en genoegen voor ertevoedekoers, die Uijtdebroeks’ aanwezigheid met een groepsfoto bezegelden. Het zou de komende jaren wel eens een refererend document kunnen zijn. De inrichters kregen van bondswege alvast een vlekkeloos rapport, wat hen aanmoedigt om de eerstvolgende jaren het BK naar de Hoppestreek te halen. Nu reeds zijn ze de generale repetitie van die titelstrijd op maandag 1 mei in Waregem. 

Zoals verwacht zette Cian geen wereldtijd neer, Jonathan Vervenne (-43"), Robin Orins (-6”) en Victor Vercouillie (-1”) deden zelfs beter maar dat was ingecalculeerd want Cian wilde na zijn herstel wat extra competitie en gewenning aan de specifieke tijdritfiets. Deze stijloefening zal hem goed van pas komen want morgen start hij in de 76ste Tour de Romandie, die begint met een proloog van 6,8 km. in Port-Valais en drie dagen later een oplopende tijdrit van 18,8 km. naar het skigebied boven Châtel-Saint-Denis. Deze tijdrit volgt op twee zware heuvelritten en gaat aan de koninginnenrit met ruim vierduizend hoogtemeters naar Thyon 2000 vooraf.


Cian Uijtdebroeks is geen notoir tijdrijder tenzij het traject bezwangerd is met veel hoogtemeters, waarnaar hij de jongste weken vol heeft toegewerkt in het vooruitzicht van de Tour de Suisse (11-18 juni) en bovenal de Vuelta (26 augustus - 17 september).

In géén van deze rittenkoersen zal voor Uijtdebroeks een spraakmakend klassement al aan de orde zijn maar helemaal verboden is het al evenmin. De pas 20-jarige Hannutenaar is nog altijd aan zijn grote verkenningsronde door wielerland bezig waarop de geleidelijke en duurzame progressie hoog in het vaandel wordt gedragen. Niet alles wat supergoed, komt even snel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten