donderdag 6 april 2023

Wat moet Daniel ÅRNES nog meer doen voor 'n kans als contractrenner bij UNO-X?

 

De Noor Daniel Årnes heeft in Bredene zijn vijfde seizoenszege in één maand behaald. Hij reed op vijf ronden (van 7 km.) met zijn zeven jaar oudere landgenoot Kristoffer Skjerping  weg uit een ijlend peloton en hield tegen de verwachtingen in mooi stand.


Daniel Årnes haalt het in Bredene van zijn landgenoot Kristoffer Skjerping.

Daniel zet zijn strooptocht vandaag voort in Bellegem, zaterdag in Wevelgem en maandag in Moorslede-Vierkaven. Daarna verlaat hij zijn bivak in Brakel en weet nog niet of hij daarna nog naar Vlaanderen terugkeert.  

Hamvraag is wat Årnes nog meer moet doen voor een kans als contractrenner. Met het logo van Uno-X op de broek van zijn club Kristiansands is het logisch te denken dat daar een plaatsje voor hem wordt warmgehouden. Daniel ontkent dat, zeggende dat zijn shitjaar 2022 hem daar nog altijd parten speelt voor een overstap naar de beroepscategorie.


De Rappe Sprinters werden in hemels voorjaarsweer op een joekel van een elite 2 koers getrakteerd: 152 deelnemers met de nodige kwaliteit. Er werd constant laaggevlogen met een moyenne van bijna 46 km./u. voor gevolg. Steven Buyse zal er geen spijt van hebben dat hij hemel en aarde bewoog om deze koers na enkele sabbatjaren weer doorgang te doen vinden. Hij pronkte dan ook in zijn Hippo 12 rechtmatig met de winnaar en is ervan overtuigd dat deze jongen kortelings prof wordt. 

Steven zelf, die op 1 januari de Bredense schepen van sport wordt, blijft nauw verbonden met de wielrennerij. Hij stichtte eerst voor wijlen Frank Vandenbroucke en daarna voor Peter Sagan een bloeiende supportersclub. Nu heeft hij met Milan (de kleinzoon van Bredenaar Jean-Pierre) Fretin oog voor meer lokale verbondenheid maar voor 2024 houdt hij ook nog een groot plan in petto.


Bredene Koerse kreeg ook nog een epiloog met een medische controle door de Vlaamse Gemeenschap. Dat was lang geleden en daarvoor werden niet minder dan zes personen ingeschakeld. Enkele mindere goden waren daar blij mee, waarmee zij insinueren dat er in hun peloton aan verschillende snelheden wordt gekoerst. De eerste zes van de uitslag werden met zachte dwang uitgenodigd in het Staf Versluys Center. Ook ik ontkom niet aan de indruk dat dit een gerichte onderneming was. Het wordt dus met enige spanning uitzien naar de resultaten van de analyses.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten