zaterdag 29 april 2023

Wim FEYS stapt in oktober op bij EFC - L&R - Van Mossel 

The Lead Out Cycling Academy

 

Wim Feys laat bij deze weten dat hij aan zijn laatste maanden bezig is bij EFC - L&R - Van Mossel The Lead Out Cycling Academy.
Dit heeft hij afgelopen dinsdag reeds in eerste instantie gecommuniceerd tijdens de ploegleidersvergadering waar de CEO, een bestuurslid en zijn collega ploegleiders op aanwezig waren. Voorzitter Kurt Debouck was niet aanwezig maar is ondertussen ook telefonisch op de hoogte gesteld.

Wim kan zich niet vinden in de nieuwe geïntegreerde vorm van communicatie die op dat ogenblik in de ploeg toegepast en gestimuleerd wordt. Zijn relaas daaromtrent …

(foto Gino COGHE)

Sedert 2011 maak ik deel uit van EFC en ik kan gerust zeggen dat ik het DNA van EFC in mijn lijf heb.
Na 10 jaar Beveren 2000 (van 2001 tem 2010) voelde ik me bij de 2 leiders van EFC Michel Pollentier en Kurt Debouck onmiddellijk thuis in een warme, familiale omgeving waarin professioneel werken met aandacht voor de mens en renner voorop stond.
Een team waarin duidelijkheid, structuur en een afspraak een afspraak was. Dit waren de waarden waar volledig achterstond. En dat rendeerde want jaar na jaar werden goede resultaten geboekt en konden jonge beloftevolle renners zich ontwikkelen tot uitstekende profrenners.
Toen eind 2021 de ploeg een samenwerking aanging met KSV Deerlijk en omgedoopt werd tot The Lead Out Cycling Academy stapte ik als één van de enigen van EFC na lang twijfelen in het nieuwe project. Ik durf gerust toegeven dat ik er sceptisch tegenover stond maar wilde er toch voor gaan. En naarmate het seizoen 2022 vorderde voelde ik dat er toekomst inzat.
De komst van een CEO, een nauwere samenwerking tussen de performance u19 en u23 en een sterke rennerskern voedde dit nog meer en in oktober 2022 was ik er volledig van overtuigd dat we vertrokken waren om iets moois uit te bouwen.
Maar niets was minder waar. Begin april, na zes maanden opbouwende frustraties en stressmomenten (die ik hier nu niet wens te benoemen) besliste ik om deze beslissing te nemen en niet meer door te gaan in 2024. 
De renners, de staff en het boegbeeld, zaakvoerder en wielermecenas Kurt Debouck zijn de reden waarom ik nog wil doorgaan tot eind dit jaar.  Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel ten opzichte van hen. Sportief loopt het goed en is er in de ploeg een uitstekende samenhang, die zich weerspiegelt in de resultaten.
Ik zal me voegen naar de visie en werking van de ploeg om de rust te bewaren en wil er samen met renners en staff nog een schitterend jaar van maken. 
Begin oktober stopt het voor mij en zal ik met tevredenheid terugblikken op mijn EFC jaren.

1 opmerking:

  1. Jeanick schepens29 april 2023 om 12:17

    Vandaag een superdag gehad met wim in de e3 als tweede ploegleider mocht ik ervaren dat wim een zeer warm mens is en niet zomaar een ploegleider . Ik en Ingrid gaan je missen

    BeantwoordenVerwijderen