vrijdag 28 april 2023

Jasper VERBRUGGE

hoe lastiger, hoe liever

 

Jasper voetbalde aanvankelijk met de gewestelijke jeugd van FC Lichtervelde en koerste slechts viermaal met de 14-jarige aspiranten. Vorig jaar behoorde hij niettemin al tot de beteren van het bouwjaar 2007, weliswaar zonder overwinningen maar hij werd in Adinkerke wel de West-Vlaamse vice-kampioen en miste in Brasschaat slechts van een niet het Belgische podium.


Deze lente heeft hij er een prima eerste twee maanden opzitten. Vooral zijn primeurzege in Ichtegem was beklijvend en smaakte sowieso naar meer, al liet de volgende (in Veldegem) toch een kleine maand op zich wachten. Zijn regelmaat (tien top tienen) werd opgelijst door twee overwinningen (Ichtegem en Veldegem) en ereplaatsen in de Katjeskoers van Boezinge (4de), de Ronde de Mouscron (11de), Vezin (7de) en vooral in de nationale tijdrit in Poperinge (3de). 

Nu sluit hij almaar korter aan bij de nationale top en op die ingeslagen wag wil hij verder. De vorm van de dag zal bepalen waar hij maandag uitkomt in het BK tijdrijden in Waregem, waar hem geen parcours op zijn maat wordt geserveerd.

“Het beetje reliëf dat Jasper in Poperinge te beurt is in Waregem, op een brug over de snelweg na, niet voorhanden”, weet zijn papa Koen, die in het dagelijkse leven sales manager is bij Silo Construction & Engineering in zijn thuishaven Lichtervelde. “Er zit wel een rare lus en een bocht van bijna 180° in. Daar wordt het terugschakelen vanuit plankgas. Jasper zou zijn podiumplek van Poperinge graag bevestigen maar evident zal het niet zijn. “

De zaterdag daarop is er het PK in Adinkerke, waar Jasper vorig jaar tweede werd na Briek Plasman. Dit duel kon zich, met een strakke zeebries als enige scherprechter, wel eens herhalen. Daarna is er de drukke derde week van mei met de Herman Vanspringels Diamond in Vorselaar en de kleine Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde met tussendoor op Hemelvaartdag het Vlaams kampioenschap in Elverdinge.

Behalve die in de Vlaamse Ardennen zijn dat allemaal koersen die wat Jasper betreft lastiger mogen zijn zoals de Ardennenkoersen begin juli in Herbeumont (waar Jasper vorig jaar verraste met een elfde plaats) en begin augustus in Couvin.

Uitblinken wil Jasper bovenal in juni met de examens aan het Sint-Jozefscollege Torhout, waar hij de algemene richting Latijn zal afsluiten en inwisselen voor het meer specifieke Economie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten