maandag 18 maart 2024

Armoe troef op de kalender 

van de koersende tieners

 

Voor zover ik kon nagaan (ik hoop oprecht dat ik slecht naar het bord heb gekeken) is er komend weekend géén enkele en zijn er het weekend daarop (Pasen) amper twee koersen voor nieuwelingen op zaterdag 30 maart in Rotselaar en in Bury (Hen.). ’s Anderendaags op paaszondag is er geen enkele maar zijn er zowaar vijf op paasmaandag aangevoerd door de eerste manche van de Coupe de Belgique in Mouscron en verder in Ledegem (zowaar opgesplitst in 1ste en 2de jaars), Mopertingen, Retie en Ruiselede. Vooral Ledegem en Ruiselede hadden kunnen overleggen opdat één van beiden op zondag zou organiseren. Het zou de 15- en 16-jarigen een extra koersdag kunnen opleveren.

 

De junioren zijn er iets minder slecht aan toe. Die hebben, stel u voor, én één koers op zaterdag 23 maart in Werken (Kortemark) en zowaar ’s anderendaags ook één in Neerijse en in Florennes (Namur). Tijdens het paasweekeinde is er nauwelijks meer emplooi met op zaterdag Varsenare, op zondag Erpe-Mere en op maandag Westkerke. De paasdagen worden vanaf vrijdag overlapt door de internationaal bezette Ster van Zuid-Limburg (2.1) met dus beperkte Belgische deelnemers.

 

Ik herhaal mijn hoop dat ik slecht naar het bord heb gekeken en dat er meer koersen zijn dan ik aangaf. Die schrale weekends maken de vergunning eigenlijk nòg dùùrder dan hij al was.


2 opmerkingen:

  1. Frans Delameilleure18 maart 2024 om 07:33

    Echt niet te begrijpen, steeds minder koersen en elk jaar worden de vergunningen duurder, maar op vergaderingen mag je je mond niet open doen daarover.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Naar mijn bescheiden mening ligt de oorzaak niet bij het financiële. Wij met ertevoedekoers zijn 5 jaar terug begonnen met nul euro. Nu organiseren we 4 koersen voor junioren, 3 voor meisjes junioren en nieuwelingen, 1 voor nieuwelingen en 1 nationale testtijdrit. Verschillende clubs moeten gaan samenwerken. Bvb 5 dorpen die apart een koers organiseren moeten de koppen samen steken. Sponsorgeld in 1 pot en daarmee koersen organiseren voor de jeugd. Ego's aan de kant. Als het ene dorp 1000 euro meer binnen haalt dan het andere, alles samen op 1 rekening. Clusters maken. Dat is de toekomst. Vele organisaties zitten met een ouder bestuur, alles gaat digitaal. Het is aan de jonge gasten om het heft in handen te nemen. Er is zeker een toekomst voor het jeugdwielrennen. Men moet het enkel willen zien.

    BeantwoordenVerwijderen