maandag 4 maart 2024

Het ultra weekend van de hele Lotto-Dstny piramide

 

 

Het begon op zaterdag al in de vroege namiddag toen bleek dat Lotto-Dstny met Lennert Van Eetvelt en Maxim Van Gils twee vertegenwoordigers had in de ruime kopgroep van de Strade Bianche. Die dunde almaar meer uit maar de beide jonge Vlamingen konden zich handhaven. Maxim stak met een gedurfde uitval zelfs een overgretige hand uit naar de nominatie best of the rest na de Tadej hors categorie Pogačar. Een beter doserende Toms Skujiņš wees Van Gils tenslotte naar de laagste podiumplaats maar ook dat mocht als een groot succes in de armen worden gesloten.Van Eetvelt deed er nog een schepje bovenop en viel maar net buiten de top tien, ook niet min!

Als toetje was er op Tipik (RTBF2) de finale van de GP Claude Criquielion van Ath naar Lessines en hier was het helemaal bingo met Alec Segaert, die met een zelden geziene krachtenexplosie de sprinters te grazen nam.

Jarne Van de Paar wilde ’s anderendaags in de GP Jean-Pierre Monseré niet onderdoen en won, ondanks een late fietswissel, in Roeselare en behaalde zo 3,5 maanden na een dagzege in de Tour of Taihu Lake (China) een eerste overwinning die er echt toe doet.

De tweede plaats op zaterdag van Steffen De Schuyteneer in Le Tour des 100 Communes (Fr., Béthune -> Barlin) geraakte bij één en ander ondergesneeuwd. Steffen herinnerde er dus maar zelf aan door ’s anderendaags ook tweede te worden in de GP de Lillers. Twee dichtste ereplaatsen een week na zijn vierde rang in Brussel-Opwijk nadat hij in de Var en de Alpes-Maritimes offensief in beeld kwam.

Dat zou het voor het negende weekend van het jaar dan wel geweest zijn, vermoed tot in de vooravond de melding doorkwam dat de 18-jarige Jarno Widar de Ronde van Nederlands Limburg had gewonnen. Géén eitje maar een loodzware en 173,4 km. lange tocht bezwangerd met de Keutenberg, de Cauberg en de Adsteeg die Jarno, als één van de jongste deelnemers, manifest naar zijn pedalen zette. Hij reed van de anderen weg, moest de terugkeer van Viktor Soenens en Leander Van Hautegem, een duo van Soudal-Quick.Step, pareren maar op de Adsteeg moesten ook zij voor de kleine Limburger een diepe buiging maken.

 

Voor de piramide van Lotto-Dstny, waarvan de tieners van Dakwerken Crabbé vanaf dit jaar eveneens deel uitmaken, is het negende weekend van 2024 dus weergaloos verlopen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten