woensdag 6 maart 2024

Mathieu en Wout zijn er vandaag niet bij in ‘hun’ rit van Tirreno-Adriatico

 

 

Net als in Paris-Nice staat vandaag in Tirreno-Adriatico niet de zwaarste maar wel een heikele heuvelrit op de agenda. Van Volterra naar Gualdo Tadino overbrugt het sterk uitdunnende peloton 225 km. met een tot 4% oplopende finish. Een copy past van drie jaar geleden toen Mathieu van der Poel en Wout van Aert er zich bij apocalyptisch weer in de pleuris reden voor de dagzege respectievelijk de eindoverwinning. Mathieu haalde zijn slag thuis, Wout moest enkel voor Tadej Pogačar wijken.

Het betekende voor beide antagonisten de stevige aanloop naar een geweldig voorjaar en toch deed die beproeving er beiden toe besluiten om zo'n voorbereidende roofbouw niet meer te plegen en dus waren ze er vandaag liever niet bij.

Juan Ayuso verdedigt zijn verrassende pole position met een boni van 22” op Jonas Vingegaard, die niettemin de grote favoriet blijft. Het zal al interessant zijn om te zien hoe de 21-jarige Spanjaard zich reeds verhoudt tot de 27-jarige Deen. In de Vuelta van vorig jaar was de kloof nog heel sprekend, Ayuso kon Vingegaard geen duimbreed in de weg leggen.

Vandaag de dag zal nog niet uitwijzen wie de 59ste Tirreno-Adriatico wint, wel wie hem eventueel verliest.

Ook interessant om naar te kijken is de 23-jarige Ethan Vernon die een sterke tijdrit (4de op 13”) afwerkte, in schril contrast tot zijn landgenoot Tom Pidcock die er 33” bij inschoot. Ook Thymen Arensman (+27”), Romain Bardet (+34”), Tao Geogehan Hart (+35”), Jay Hindley (+24”), Daniel Felipe Martinez (+27”), Enric Mas (+38”) en vooral Ben O’Connor (+39”) werden in de korte waarheidsrit rond Lido di Camaiore behoorlijk teruggeslagen en moeten de komende dagen meer dan wat ondernemen. Cian Uijtdebroeks verloor zelfs 1’10” maar wilde in de regen wijselijk geen risico lopen. De volgende dagen kan hij Vingegaard naar de eindzege loodsen en misschien brengen de omstandigheden met zich dat hij voor een dagzege in aanmerking komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten