zondag 17 maart 2024

Volgens Wim Vos, de zelfverklaarde chef wielrennen van HNB-SW, moet Jasper Philipsen voor een paar euro’s meer niet weggaan bij Alpecin-Deceuninck.

 

Voor een paar euro’s meer? Ik weet niet (en het zijn ook mijn indringende zaken niet) hoeveel Philipsen momenteel aan contractgeld verwerft bij Alpecin-Deceuninck maar indien hij, einde contract zijnde, het dubbele of een hoger meervoud kan beuren bij een ander team dan is hij het aan zichzelf verplicht om die overstap te maken en die hij ook zàl maken tenzij de broers Roodhooft aan vergelijkbare financiële desiderata tegemoet komen maar ik denk niet dat zij dat met hun huidig budget kunnen of zouden ze met één of ander team tot een megafusie overgaan? Dat zou praktisch haalbaar zijn want bij Alpecin-Deceuninck zijn er, behalve Philipsen, nog zestien andere renners einde contract.

 

Stond Vos eind 2023 niet populistisch mee te huilen met ‘de wolven in het bos’ = de meerderheid van het journaille dat eind 2023 oordeelden dat Remco Evenepoel, ondanks een toen nog drie jaar lopend contract bij Soudal-Quick.Step, er goed zou aan doen om zo vlug mogelijk naar een ander team over te stappen?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten