dinsdag 5 maart 2024

 Gustav ROLLER

Zuid-Afrikaanse eend in de Balense bijt 

 

Googel de naam Gustav Roller en je komt in eerste instantie uit bij een  was een Duitse voetballer (°1895-+1959) die als verdediger bij FC Pforzheim speelde en één keer speelde voor de Mannschaft. Hem moest ik dus niet ‘hebben’, wel zijn 129 jaar later geboren naamgenoot. Of hij ook een verre nazaat is heb ik (nog) niet kunnen achterhalen, Gustav de jonge weet het misschien zelf ook (nog) niet maar is niet zo belangrijk.

 

Gustav Roller werd na zijn overwinning in Vlamertinge gefeteerd door de Ieperse burgemeester Emily Talpe.

Gustav Roller kwam tijdens de zomervakantie van 2022 naar Vlaanderen en won er al zijn tweede wedstrijd in Beernem. Op 22 maart 2023 werd hij op zijn 16de verjaardag kampioen van Zuid-Afrika. In die kampioenentrui kreeg men hem niet te zien bij zijn overwinningen in Retie-Schoonbroek, Meer en Kerniel. Hij reed in de mooie kleuren van het WAC Team.

 

Begin januari werd Gustav in Caïro algemeen kampioen van Afrika op de baan. Hij was op doorreis naar Vlaanderen, meer bepaald naar Olen bij het gastgezin van Danny Dalving, die zoon Quinten en dochter Lentl ook koersten maar die inmiddels gestopt zijn.

 

Gustav was er vanaf het seizoenbegin bij in de gewaden van Acrog-Tormans Balen BC. In zijn vier eerste koersen eindigde hij telkens in de top vijf met een overwinning in Vlamertinge als highlight. Straks volgen nog de Guido Reybrouck Classic (16 en 17 maart) en de Tour du Bocage et de l’Ermée (23 en 24 maart), waarna hij met de nodige tegenzin voor enkele maanden naar zijn winters thuisland terug moet omdat zijn visum verstreken is. 

Zijn ploegleider Patrick Laenen loopt bijzonder hoog op met Gustav, niet enkel als talentvolle coureur maar ook als levensblije jonge mens, een algemene meerwaarde voor Acrog-Tormans Balen BC. Tijdens de zomermaanden zal hij een mooi vervolg breien aan wat hij reeds tijdens de vroege lente neerzette.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten