dinsdag 12 maart 2024

Waar moeit Jan BAKELANTS 

zich eigenlijk mee?

Analist Jan Bakelants stelt zich vragen bij de aanpak van Soudal-Quick.Step in Paris-Nice die nièt leidde tot de eindzege van Remco Evenepoel. Wilde hij Matteo Jorgenson, met het oog op làter, wel wat in de weg leggen?

Indien Bakelants zich luidop afvraagt waar Mikel Landa bleef in Paris-Nice dan stel ik als wedervraag waar Tadej Pogačar en Wout van Aert bleven in één van de twee belangrijke rittenkoersen van afgelopen week? Pogačar rijdt overigens op zijn beurt Catalunya.

Bakelants ergert zich ook aan het feit dat Landa volgende week wel opdraaft in de Volta a Catalunya, waarin hij vorig jaar vijfde werd. Mag Mikel nog wat van een eigen koersleven overhouden aub? Dat zal bij de opmaak van zijn contract wel zo afgesproken zijn. Bakelants keldert meteen de transfer van (citaat) ‘iemand die 50% voor zichzelf gaat rijden’ en die volgens hem 1 à 1,5 miljoen heeft gekost (hoe kent hij dat bedrag?).

Let wel: ik respecteer de geniale bio-ingenieur en hoogst interessante Janneman (zijn cynisch lachje neem ik er maar bij). Kennelijk benut hij (met de nog meer verwarde Michel Wuyts in steun) de situatie om systematisch op de kap van Soudal-Quick.Step te zitten. Wringt het misschien dat hij niet in de staff werd opgenomen?  

Wordt het overigens niet stilaan tijd dat Bakelants een eigen verantwoordelijkheid opneemt? Of wordt hij als eeuwige analist de Marc Degryse van de koers als iemand die de daad nooit bij het woord voegt? Analist, hoe goed betaald het ook weze, kun je geen vak noemen. Zou de opvolging van Massimo Van Lancker als Sporttechnisch Coördinator bij Cycling Vlaanderen (inmiddels naar Belgian Cycling is overgestapt) niets voor Bakelants zijn? Of heeft hij daar gesolliciteerd maar ving hij bot wegens te onderlegd en te onbuigzaam (ook dat laatste is een beetje als compliment bedoeld)? Hallo Jan?! Laat mij gauw iets weten aub!

1 opmerking:

  1. Tis een echte bloaze,sorry Jantje ,je zult ook wel aanhangers hebben, maar ik betwijfel of het op de # parking # zal zijn

    BeantwoordenVerwijderen