zaterdag 16 maart 2024

Jonge Duitser Niklas BEHRENS is géén nobele onbekende aan de Westkust

 

De kloekgebouwde Duitser Niklas Behrens (Bremen) won van Bredene naar Koksijde met de Youngster Coast Challenge (1.2U), één van de voornaamste ééndagskoersen voor u23. Hij weerstond tijdens de ultieme lokale ronde aan de ijlende eerste achtervolgers waarin onder anderen Tim Tom Teutenberg, Jesse Kramer, Tibor Del Grosso (de regérende WK veldrijden u23), Sente Sentjens, Lars Vanden Heede, Steffen De Schuyteneer,… Dit is dus niet zomaar ’n overwinning maar wellicht een mijlpaal zijn voor zijn doorgroei naar de beroepscategorie.   


Niklas BEHRENS, hier aan de slag in de Wulpense tijdrit van de Flanders Tomorrow Tour 2023, waarin hij bescheiden 32ste werd.

Niklas Behrens is trouwens géén nobele bekende aan de Westkust want hij won 6,5 maanden geleden in Nieuwpoort de openingsrit van de Flanders Tomorrow Tour. Hij haalde het daar van de oorspronkelijke veldrijder Mathis Avondts. Vier dagen eerder was Behrens in Merksem zevende geworden in de Schaal Sels in Merksem. Hij maakte toen nog als stagair deel uit van Storck - Metropol Cycling. Tijdens het tussenseizoen promoveerde hij naar Lidl - Trek Future Racing, dat dus meer dan wat in hem zag en inmiddels een eerste keer door de feiten in het gelijk werd gesteld. 

En voor organisator Bert Pattyn kan Niklas Behrens een referentie zijn voor de credibiliteit van Flanders Tomorrow Tour en de Youngster Coast Challenge.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten