vrijdag 28 juli 2023

Bij afwezigheid van Thibaut Van Damme, Mauro Keppens en Yoram Knaepen ...

Hoogstraten krijgt onthoofde BK's voor nieuwelingen


De soevereine lijstaanvoerder Thibaut Van Damme, beste eerstejaars Mauro Keppens en mister regelmaat Yoram Knaepen (alsook de meisjes Auke De Buysser, Ilke Michielsen en Lobke Beenaerts) mogen er zondag niet bij zijn op de BK's voor nieuwelingen in Hoogstraten. 

Alle atleten die tijdens de aflopende week deelnamen aan het EYOF zijn immers gehouden om op zaterdag de ... slotceremonie annex vlaggengroet bij te wonen. De respectieve bobo’s moeten immers kunnen pronken met hun discipelen die zich in deze eerder gestraft dan beloond zullen voelen en met hun gedachten meer in Hoogstraten dan in Maribor (Slovenia) zullen vertoeven want ze vliegen pas op zondagnamiddag terug naar België.

Belgian Cycling ondergaat dit lijdzaam. Waar is de tijd dat Michel Pollentier met zijn Lombarden op de voorlaatste dag stante pede de Tour de Normandie moest verlaten om verplicht deel te nemen aan het futiele kampioenschap van … West-Vlaanderen?

De datum van EYOF lag lang van tevoren genoeg vast opdat Belgian Cycling het BK in Hoogstraten probleemloos een week had kunnen vervroegen of verlaten maar dat verzuimde het, waarbij met als (herhaalde) vaststelling: om het smeer likt Belgian Cycling de BOIC-kandeleer.


Bicycle Club Hoogstraten zijnde zou ik van die ontwikkeling allesbehalve vrolijk van worden. Waren zij hiervan overigens op de hoogte op het ogenblik dat ze hun aanbesteding indienden?   

Aangezien de zes gedwongen afwezigen stuk voor stuk trekpleisters zijn kan dat gauw enkele honderden supporters kosten die weliswaar geen inkom moeten betalen maar sowieso zouden consumeren bij de al of niet sponsorende neringdoeners.

 

De afwezigheid van Mauro Keppens, Yoram Knaepen en Thibaut Van Damme maakt in Hoogstraten de weg naar het podium vrij(er) voor onder anderen Senne Brys, Edouard Claisse (Wallonië's rots in de branding), Mattis De Wachter, Thor Feyaerts, Arthur Van den Boer, Jasper Verbrugge, ... 

Yasu Vervoort en Jinze Joris zijn de uitgesproken favorieten bij de eerstejaars die weerwerk mogen verwachten van vooral Matthias Bogaert, Kyano Cottignies, Giel De Nul, Sune De Valck, Siebe Oliviers, Dylan Van den Berghe, Bas Vandenbulcke, ... 

Wie zegt evenwel dat één van de theoretische favorieten het zal halen? Vorig jaar was dat in Brasschaat alvast niet het geval. Zowel Jasper Christiaens als Bern Zimmermann hadden op zondag 31 juli 2022 nog nooit gewonnen toen zij in Brasschaat op het hoogste schavotje werden geroepen.

Eerstgenoemde is zondag titelverdediger en verkeert in bloedvorm. Het zou wat zijn indien hij naar het illustere voorbeeld van Eddy Planckaert (1974-1975) en Eric Vanderaerden (1978-1979) zichzelf opvolgde als de kampioen van het bouwjaar 2007.

Indien iemand anders dan de voornoemden één van de beide titels grijpt dan zal dat als een absolute verrassing in de armen worden gesloten. 

Hoogstraten mag dan, net als Brasschaat vorig jaar, wars van hoogtemeters zijn, het zijn nog altijd de coureurs die de koers maken en uitrollen. Hopelijk doen ze dat gedrevener dan op de laatste dag van juli 2022.


4 opmerkingen:

  1. Onze Yasu is zodanig goed dat jij hem al bij de tweede jaars posteert, mijn oogappel is bouwjaar 2008!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de correctie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jasper Christiaens begon vorig jaar slecht aan de campagne met een polsbreuk en een coronabesmetting, waardoor hij 8 weken verloor. Ik denk dat hij bewezen heeft die trui verdiend te hebben. De dubbel lijkt utopie, maar we gaan ervoor.
    Er was nog een 3de renner met de dubbel Bernard.
    https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Gregory_Joseph

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Groot gelijk Mr. Christiaans, die toppers die het bk zogenaamd onthoofden hebben daar zelf voor gekozen en wisten vooraf dat ze niet konden deelnemen, alle atleten zijn met hetzelfde vliegtuig teruggekeerd waarvan er zaterdag nog moesten presteren

    BeantwoordenVerwijderen