vrijdag 4 oktober 2024

Bij de aspiranten van het bouwjaar 2012

 

Senne VAN GEERT

bijna onklopbaar vanaf augustus

 

Het was bijna een gebeurtenis dat Senne Van Geert (Zottegem) afgelopen weekend niet won zoals hij vanaf begin augustus had gedaan in vrijwel al zijn koersjes, negen stuks!

Senne werd in de millimetersprint van Wielsbeke “slechts” tweede na Thorben Van de Keer, die andere grote uitblinker van de zomervakantie.

Enkel op de BK’s in Quaregnon verging het Senne een stuk minder: 16de in de tijdrit en 11de in de wegrit. 

“Hij was er nochtans helemaal klaar voor maar hij had de verwachtingen wat te hooggespannen”, weet mama Annelies. “Hij was bovendien te gretig zodat hij zich een beetje in de eigen voet schoot.” 

Senne werd er niet bepaald vrolijk van maar het pleit voor zijn mentale veerkracht dat hij zijn teleurstelling meteen in adrenaline omzette om drie dagen later in Destelbergen de kleine prijs Iljo Keisse te winnen en te beginnen aan een nieuwe reeks die voortliep langs Deerlijk, Oekene, Denderhoutem en Langemark. En vorige zondag was hij in Wielsbeke heel dicht bij zijn nummer tien.

Tijdens de lente ging winnen Senne minder goed af met toch successen in Ramsel en Leeuwergem, opgelijst met een derde plaats in het PK van Erpe-Mere. Hij voelde zich dan al week na week sterker worden maar dat het vanaf augustus zo’n vaart zou nemen, dat had hij toch niet durven denken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten