woensdag 2 oktober 2024

Bij de aspiranten van het bouwjaar 2012

 

Nick DEWIT: zege- & puntenkoning én de ideale drager van de driekleur

 

Zestien overwinningen (plus de Limburgse trilogie) en nog een dozijn lagere podiumplaatsen: Nick Dewit (Kortenberg) was de meest performante aspirant van het bouwjaar 2012 en de gesollicteerde kampioen in Quaregnon, enkele uren nadat hij het (al of niet) had laten lopen in de matinale tijdrit, waarin hij slechts 19de werd maar het is hem voor één keer vergéven.  

De veelwinnaar (48 stuks) van de miniemen ging dus op zijn elan door, al werd hij zowel in Wevelgem als in Haasrode nog van de overwinning gehouden door Jorbe Verbraeken


Vanaf mei veerde de winnaar in Nick weer op met vooral het PK en de Limburgse driedaagse. Onklopbaar was hij evenwel niet en maar goed ook want van een nipte nederlaag steek je vaak meer op dan van een evidente overwinning, al voelde dat niet zo aan in het VK in Iddergem, waar hij in de ultieme haakse bocht even moest vertragen, terwijl Jorbe Verbraeken en Thybe Breemeersch aan een rotvaart konden nemen.

Nick werd aan het begin van de zomervakantie viermaal op een rij tweede maar dat werd snel rechtgezet met vijf opeenvolgende overwinningen met het BK in Quaregnon als kroonstuk was. In de driekleur werd Nick enkel nog in Orsmaal-Linter door Billie Pauly van de overwinning gehouden. 


De Vlaamse en de Waalse hoogtemeters waren voor Nick alvast natuurlijke bondgenoten, zo bleek in Rozebeke (daar weliswaar geklopt door de Hongkonger Jeremy Kwun-Dik Leung, die in juli nog vier andere Vlaamse koersen won), Maarkedal en in Jemeppe-sur-Sambre. 


Nick is de zoon van Geert die ook koerste, vrij bescheiden al werd hij toch eens BK in een nevenbond. De vader wil de zoon met de voetjes op de grond maximaal steunen in zijn opzet. Fun moet vooropstaan met toch een betere focus op het tijdrijden als een nieuw werkpunt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten