zondag 12 februari 2023

Allereerste zege ooit in Murcia …

 

Ook van Ben TURNER

zullen we geregeld horen

 

De 23-jarige Ben Turner was er diverse keren kortbij maar zowel bij de jeugd als bij de contractrenners bleef hij tot gisteren verstoken van die eerste overwinning. Na dat eerste schaap over de dam zullen er allicht meer volgen.


Foto perempic@rchief - foto INEOS

Voor één keer betreft het een Brit die geen adept is van de piste maar van het veld, waarin hem een mooie toekomst weggelegd leek na vooral een derde plaats (na zijn landgenoten Tom Pidcock en Daniel Tulett) als junior op het WK in Luxembourg en een zesde bij de u23 op het WK in Bogense 2019, het jaar dat hij (na Tom Pidcock maar vòòr Eli Iserbyt) tweede werd  in de eindstand van de SuperPrestige. 

Meer en beter in het veld werd het daarna niet meer en Ben zag het kennelijk aankomen want hij schakelde helemaal over naar de wegcompetitie en dat was de juiste optie. Nadat hij met Trinity Racing 14de werd in de Circuit de Wallonie, kwam hij zowel in de Tour d’Eure-et-Loir, de Giro d’Italia u23 als de Tour Alsace dicht bij een dagzege. Het volstond om bij Ineos een vijf(!)jarige verbintenis te mogen naamtekenen.

Hij werd één van de veropenbaringen uit 2022 die een mooie reeks ver(de)re ereplaatsen bijeensprokkelde: kortbij een dagzege in de Ruta del Sol, 8ste in Dwars door Vlaanderen, 4de in de Brabantse Pijl, 28ste in Gent-Wevelgem, 35ste in de Ronde van Vlaanderen, 11de in Paris-Roubaix, 5de in de ZLM Tour en de Vuelta (z’n eerste grote ronde) feilloos uitgereden en daarbij 4de respectievelijk 9de geworden tijdens de slotdagen, significant voor zijn uithoudingsvermogen.

Dan ben je geen meeloper maar iemand wiens eerste zege almaar dichterbij kwam. 10 februari 2023 bracht zijn vroege D-day waarop hij het in Murcia duidelijk haalde van Simon Clarke, Jordi Meeus, Valentin Madouas, Matteo Trentin, Tim Wellens, …


Geen opmerkingen:

Een reactie posten