donderdag 23 februari 2023

Niet alles wat goed is komt even snel …

 

Juan Sebastián MOLANO 

van lead-out tot afwerker ad interim

 

Tijdens zijn tweede campagne bij het procontinentale Manzana-Postobón had hij op zijn 22ste kennelijk nog niet genoeg de aandacht getrokken met twee dagzeges in de Volta ao Alentejo en een podiumplaats in de GP de Denain, waar hij enkel voor de Franse kemphanen Arnaud Démare en Nacer Bouhanni moest wijken.


perempic@rchief.be - foto UAE Team Emirates

In 2018 moest hij het na winst in het Pan-American Championship vooral zoeken in China, waar hij acht overwinningen behaalde.

Uitgesteld was niet verloren. In 2019 gebeurde waarop hij al langer had gerekend: een contract bij het UAE Team, voor zes (!) jaar nog wel als lead-out voor de gechevroneerde sprinters: zijn landgenoot Fernando Gaviria en Alexander Kristoff. Tijdens de eerste twee campagnes was het voltooien van de Vuelta en de Giro zijn hoogste goed met zeldzame top tienen in de daguitslag. Kristoff ging maar Pascal Ackermann kwam in de plaats zodat er voor Molano weinig veranderde, zelfs al had hij tijdens de nazomer van 2021 zowel in Burgos en Sicilia twee dagzeges behaald en er winnaar op punten geworden.

2022 leek, op een dagzege in de Boucles de la Mayenne na, een zegeloos jaar te worden tot hij op vermetele wijze zijn kans schoon zag. Ackermann was in de Vuelta op ereplaatsen blijven steken en moest dat op de slotdag in Madrid rechtzetten. Ook daar mocht hij op de lead-out van Molano rekenen. Juan Sebastián deed het evenwel zo fanatiek dat Pascal er niet over geraakte. Mads Pedersen kon zich nog tussen beiden wurmen voor de dichtste ereplaats.

Het UAE Team trok deze week naar zijn eigen ronde met Molano als enige vluggerd en dat kon Juan Sebastián niet laten liggen. Hij sloeg toe in de massasprint van de vierde rit en haalde het in Dubai Harbour van onder anderen Olav Kooij, Sam Welsford, Arvid de Kleijn, Dylan Groenewegen, Danny van Poppel, Marijn van den Berg, Sam Bennett, Tim Merlier, …

Juan Sebastián Molano zit gebeiteld om voor de volgende sprints meer faciliteiten te genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten