woensdag 22 februari 2023

Terwijl REMCO zich wijs gedeisd hield …

 

 Jarige Einer Augusto RUBIO Reyes 

beleeft zijn (unieke) moment de gloire 

 

Einer Augusto Rubio Reyes, een nieuwe topper voor Colombia denk je dan nadat hij er in slaagde om in de UAE Tour de rit met de meeste hoogtemeters te winnen op zijn 25ste verjaardag? Momentje! De favorieten voor de eindzege leken hem zijn delirium te gunnen want ze bestookten mekaar geenszins zodat de pocketrenner (56 kg. verdeeld over 1,64 m.) op de top van de Jebel Jais nog 14” overhield. 


perempic@rchief.be - foto MOVISTAR

Veel had Einer Augusto er tot voor vandaag nog niet van terechtgebracht. Zijn aflopend vierjarig contract bij Movistar dankte hij vooral aan zijn tweede eindplaats (na zijn landgenoot Andrés Camilo Ardila) in de Giro u23 van 2019. Hij reed de Giro tweemaal uit maar haalde daarin slechts één keer (6de in Sestrière) de top tien van de daguitslag. In de Vuelta a Burgos 2021 (7de na bijna een dagzege) en de Tour de Romandie (10de) boekte hij zijn beste klassementen. 

Remco Evenepoel werd op Jebel Jais zonder al teveel moeite tweede en meteen de nieuwe leider. Hij heeft zijn wijze lessen getrokken uit zijn miscast van drie weken geleden in de Vuelta a San Juan (Arg.), waar hij overmoedig van te ver voor de aanval koos en meteen zichzelf tegenkwam. Dit lijkt hij niet gauw meer te riskeren. In de tussenstand blijft het verschil met Luke Plapp (+7”) en Pello Bilbao (11”) gering en er volgt helaas geen tijdrit om het verschil uit te diepen en dus houdt hij liever een slag om de arm voor de volgende vier overwegend vlakke ritten met telkens 10 6 4 bonificatieseconden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten