zaterdag 11 februari 2023

De stroomversnelling van Jenthe BIERMANS én Jordi WARLOP!

 

Jenthe Biermans is na Katusha - Alpecin en Israel - Premier Tech bij Arkéa-Samsic aan zijn derde team toe. Hij treft er Warren Barguil, Nacer Bouhanni, Amaury Capiot, Clément Champoussin, Hugo Hofstetter, … als bekendste kompanen

Reeds na enkele weken ziet het er sterk naar uit dat dit zijn beste uitvalsbasis wordt. Nog geen drie weken na zijn eerste podium in Valencia (tweede na Arnaud De Lie) behaalde hij zijn eerste overwinning als contractrenner, iets wat zijn stervende schoonvader hem had toegezegd. Het waren geen kleine jongens die hij in de Muscat Classic (1.1), de prelude van de Tour of Oman, over de knie legde aan het eind van niet zomaar een koersje dat Jenthe won maar een stevige race met (gemiddeld 10% stijgende) beklimmingen als de Hamriyah en de Al Jissah die voor de helft van het deelnemersveld te hooggegrepen waren.


Jenthe tijdens zijn vorig hoofdstuk bij Israel - Premier Tech.

Jenthe zal daarmee gelanceerd zijn voor de komende maanden. Arkéa-Samsic brengt hem in een kansrijkere uitgangspositie voor Paris-Roubaix, al lijkt de Ronde van Vlaanderen hem volgens een 26ste plaats in 2021 nòg béter te liggen. Het zit er bovendien dik in dat hij na tweemaal in de Giro, die hij in 2019 en 2022 feilloos uitreed, mag opdraven in de Tour but first things first: de komende vijf dagen bevestigen in Oman. Indien er een rit in voorkomt met een lastige finale die de allersnelsten pijn doet dan zal Jenthe zich aangesproken voelen om weer het voortouw te nemen.


Jordi tijdens zijn vorig hoofdstuk bij B&B Hotels.

Een beetje jammer toch dat Biermans’ openingszege ten koste ging van Jordi Warlop, die na het behalen van de Belgische titel strandracen te elfder ure een reddingsboei toegeworpen kreeg van Patrick Lefevere. Eerst moe(s)t Warlop nog in de wachtkamer van het continentale Devo Team maar omdat James Knox ziek uitviel mocht Jordi al meteen opdraven met het grote Soudal-Quick.Step. Hij liet de kans niet onbenut om afdoende te bewijzen dat hij dit niveau aankan en dat mag hij verder doen in de aansluitende Tour of Oman. Indien het eerste team nog eens in ondertal is dan zal Jordi opnieuw als bekwame stand in klaarstaan of misschien wordt hij er al over een week zelfs het 30ste effectief van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten