maandag 13 februari 2023

De primeurs 2023 van

Tim MERLIER

 

2023 lijkt voor Tim Merlier, de from zero to hero van 2019, een extreem bijzonder jaar te zullen worden. Allerlei primeurs brengen een mogelijke grand cru op smaak.

Zo won hij op 21 januari met de Kasteelcross van Zonnebeke zijn eerste veldrit ooit in Vlaanderen. Gisteren won hij met de openingsrit in de Tour de Oman zijn eerste koers in Vlaanderen in 2023 als drager van de driekleur. Vier maanden eerder lukte hem dat al in de GP Rik Van Steenbergen. Tussendoor was er op maandag 30 januari bovenal de geboorte van zijn zoontje Jules.


perempic@rchief - foto Wout BEEL

Tim Merlier leeft op een wolk en stelt daarbij met groot genoegen vast dat hij bij zijn sprintondernemingen op de volstrekte steun van zijn Soudal-Quick.Step - kompanen mag rekenen. De openingsrit in Oman met finish in Muscat was géén eitje. Net voor de ultieme bocht raakte Tim het spoor van Jordi Warlop en Bert Van Lerberghe bijster, maar luttele tientallen meters verder had Josef Cerny hem al in de comfortzone teruggezet van waaruit hij niet veel later Bert een go toeriep. Tim kon zich niet meer houden, nam van misschien te ver over, schakelde meteen naar zijn 54x11 om onbedreigd te winnen en een pakkend wieggebaar in te zetten. Niet Pascal Ackermann noch Mark Cavendish maar wel David Dekker, Axel Zingle en Arne Marit kwamen het dichtst in zijn buurt.

Voor Tim is dit niet zomaar de openingszege van 2023 maar één met emotionele meerwaarde want in de eerste plaats opgedragen aan zijn zoontje Jules. Voor een andere dedicace had hij keuze te over: zijn mama Heidi (de waardin van Café Sint-Arnoldus ’t Pleintje in Wortegem-Petegem) was jarig op donderdag, zijn vrouw Cameron op vrijdag en zijn jongere broer Braam (die een tijdje aan veldrijden deed) op zaterdag. 

Na Oman volgen voor Tim de UAE Tour en Paris-Nice waarna zijn blijde terugkeer naar Vlaanderen (én naar Jules) met opeenvolgend Nokere Koerse, de Bredene Koksijde Classic, Gent/Ieper-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen - Waregem als objectieven. 

Zijn volgende overwinning zal de 25ste op de uci-kalender zijn maar die zal (want allicht eerder behaald) geen sant in eigen land zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten