woensdag 18 oktober 2023

Milan VADER is géén coureur 

van het zevende knoopsgat!

 

Met de Tour of Guangxi (China) viel eindelijk het doek over de alweer veel te langdurige World Tour. 

Van een apotheose kun je bezwaarlijk spreken. Guangxi telde zes ritten waarvan er vijf op een massasprint eindigden met Elia Viviani (die ‘leeft dus nog?!), Jonathan Milan, Olav Kooij (2) en Juan Sebastian Molano als laureaten.


perempic@rchief - foto Peter REMMERIE

Milan Vader brak de ban in de koninginnenrit op de vierde dag. Hij zette meer gechevroneerde coureurs als Hugh Carthy, Felix Grossschartner, Tim Wellens, Matteo Jorgenson, Ethan Hayter, Rigoberto Uran, Jhonatan Narvaez, … een neus en géén van hen stootte hem nog van zijn sokkel tijdens de twee slotdagen 

Milan Vader godbetert, een reeds 27-jarige coureur van het vierde knoopsgat …

Niets is altijd wat het lijkt. Milan Vader verdient, bij nader inzien, het allerhoogste respect. Hij maakte in april 2022 in het Baskenland een levensverachtende smak waaraan hij een zwaarbeschadigde halsslagader en tal van breuken overhield en waarvoor hij twaalf dagen in een kunstmatige coma werd gehouden. Zijn algemene dagen waren in gevaar, zijn tijd als coureur was niet langer aan de orde. 

Milan vermande zich evenwel, trad eind september 2022 herop in de CRO Race die hij manmoedig uitreed om er na een rimpelloze winter vanaf het vroegste seizoenbegin te staan en slechts één keer een DNF (in Varese) voor zijn naam geplaatst te zien. Dichter dan een vierde plaats in de daguitslag van de Czech Tour en de Tour of Slovaquie kon hij niet aanschuiven. Het was de stille aanloop naar zijn delirium in China. 

Milan Vader is de zoveelste succesboy van Jumbo-Visma waar hij ook in 2024 nog een contract heeft met het uitzicht op een debuut in één van de drie grote ronden. De gewezen mountainbiker, die in Middelburg (Zeeland) geboren werd, kan als een rolmodel opgevoerd worden en zal door zijn entourage met het hoogste respect bejegend worden. Je weet maar nooit waarnaar dat leidt …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten