zondag 29 oktober 2023

 Peter DRABBLE, a young Englishman in Flanders

 

Peter Drabble (CT Menen, waarvoor ook de illustere Joshua Tarling uitkwam) slaagde er tijdens het openingsweekeinde als enige junior in om een dubbelslag te versieren.


Peter DRABBLEfull speed op weg naar een hardbevochten vierde plaats
 in de felle interclub van Menen
.


In Staden maakte hij zich wijselijk uit de voeten voor de gegarandeerd snellere Nolan Huysmans en arriveerde met driekwart minuut voorsprong. Dat hoogstandje herhaalde hij ’s anderendaags in Vlamertinge, waar hij met kleinere voorsprong door de finish reed.

Sant in West-Vlaanderen dus alhoewel hij in de 1.1 van Kuurne, waaraan CT Menen met mindere goden deelnam, meer op zijn plaats zou zijn geweest.

Deze dubbelslag was de aanzet van een hoeraseizoen dat in Vlaanderen nog zes andere successen zou opleveren en tussendoor ook de Gouden Garnaal Mosselronde (1.1) in Philipinne (Ned.).


Peter Drabble komt niet out of the blue. In 2022 kwam hij uit voor het WAC Team en behaalde in Ravels een late overwinning na een enkele dichte ereplaatsen.

Afkomstig uit Hampshire maakte Peter met onder anderen Matthew Brennan, Jed Smithson en Ben (zoon van Bradley) Wiggins deel uit van het opleidingstraject van British Cycling tot een knieblessure daar een streep doortik. Dan maar naar Vlaanderen om er voor de weg te kiezen en hoe dat lukte … Als snel ingeburgerde op het vasteland komt hij als neo-belofte vanaf 2024 goed terecht bij het Hubo-Remotive CT dat onder anderen ook Stan Dens en Milan Van den Haute en in de rangen sloot en een ideaal platform biedt voor de aangemeerde Brit.

Peter Drabble droomt van een bestaan als flandrien met crosswinds & cobblestones als natuurlijke bondgenoten. Dat traject zal evenwel lang en hobbelig zijn. In de Ronde van Vlaanderen bleef hij evenwel steken op de 58ste plaats op grote afstand van de winnende Jarno Widar

Tijdens de zomervakantie won Peter, na een hardbevochten vierde plaats in de felle interclub van Menen, wel de Gouden Garnaal - Mosselronde (1.1) in Philipinne (Ned.) en de interclub van Ingelmunster (1.14), voorname steunpunten bij zijn moeilijke overstap naar de beloften.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten