vrijdag 27 juli 2012

Beslagen Kevin Suarez winnaar
Lander Seynaeve revelatie in Reningelst
Kwantitatief (139 dln. uit 24 clubs) is het ooit meer geweest maar de concurrentie der Ronde van Vlaams-Brabant deed Reningelst halvelings de das om. Zij die wel naar de bloedhete Hoppestreek kwamen, serveerden een sprankelende koers, zelfs al was de eerste ontsnapping was meteen de goede.
Dimitri Claeys, Joshua Cunningham (Gr.-Br.), Ritchie Denolf, Florian Deriaux (Fr.), Tom Goovaerts, Bart Harmsen (Ned.), local hero Stijn Joseph, Tim Kerkhof (Ned.), Yves Lampaert, Daan Myngheer, Romain Pillon (Fr.), Lander Seynaeve, Kevin Suarez en Tim Vanspeybroeck vertrokken al in de tweede van de veertien ronden (12,2 km.) met de vlam in de pijp.
De hoofdgroep zag de bui hangen, deed er alles aan om de kloof te overbruggen maar bij de veertien vroege vluchters telden de sterkste blokken (Colba, Ovyta en EFC-Quick.Step) twee vertegenwoordigers zodat hun respectieve vier trawanten in het peloton de kadans verstoorden en de veertien voorin almaar verder uitliepen. Halfkoers leek een gedeeltelijke hergroepering er alsnog in te zitten maar zo ver kwam het niet. Met een dozijn sneden ze de finale aan, die werd ingeluid door de verbazende Lander Seynaeve. Zijn aanval bij het ingaan van de laatste ronde had de waarde van een overwinning, uiteindelijk werd hij knap vijfde. Een trage maar gestage bloeier die van meer mag beginnen dromen. Voor het podium kwam hij dus niet in aanmerking. Daarvoor streden de vier die hem hadden bijgehaald. In een langgerekte spurt haalde Kevin Suarez, die in 2012 nog onder de verwachtingen was gebleven het van Yves Lampaert en Stijn Joseph. De bookmakers zullen de bijna 23-jarige inwoner van Zaventem dankbaar wezen. Hij behoedde de bordjesmensen van zwaar afdokken aan de velen die op Yves Lampaert een gok(je) hadden gewaagd. Suarez speelde het link en hield zich tijdens de aanloop naar de finale afzijdig, het recht van de winnaar zeker?
Peter "Heb je eventjes tijd?" Bauwens stond in de buurt van het podium mee te glimmen.
Na Clément Lhotellerie in La Flèche Ardennaise en Olivier Pardini in de G.P. Etienne De Wilde heeft hij al zijn derde kanjer te pakken. Voor deze koppige doorzetter kan het seizoen niet meer stuk. Jammer dat hij niet meer beloften in zijn rangen heeft, hij zou daarmee een nog rijkere inbreng hebben in het Vlaamse wielrennen. Hij wil evenwel ook scoren in de 1.2 koersen en dan begrijp ik hem.      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten