donderdag 20 mei 2021

Deze Egan BERNAL is véél beter dan die van de Tour 2019

 

Wat nu, Remco ?! Hoezo, wàt nu ?!

“Op de tweede rustdag sta ik misschien tiende”, had Remco zich tijdens de eerste rustdag laten ontvallen. 

Zo’n dag was dus ingecalculeerd, zij het niet in die omvang omdat de superdag van Egan Bernal samenviel met de offday van Remco, die de averij op bewonderenswaardige wijze beperkte. 

Velen in zijn plaats hadden het laten lopen en dat deed ook Remco heel even waarna hij zich vermande en ‘slechts’ twee minuten toegaf. 

Zijn de anderen, die geen offday kenden, dan zovéél béter af? Ook Aleksandr Vlasov (+45”), Damiano Caruso (+1’12”), Hugh Carthy (+1’17”), Simon Yates(+1’22”) en Emanuel Buchmann (+1’50”) staan op respectabele afstand van Egan Bernal, die onstuitbaar vertrokken lijkt naar de eindzege. 

Lijkt maar zelfs hij zit nog lang niet op zijn Milanese troon, al is hij tot op heden de betere versie van zichzelf uit de Tour van 2019. Hij mocht bovendien beschikken over Filippo Ganna en Gianni Moscon om de concurrentie af te matten. Remco Evenepoel werd er het zwaarste slachtoffer van. Op een normale dag wordt niet weggereden en eindigt hij met de eerste achtervolgers. 

Wat nu volgt, zal in hoge mate afhangen hoe hij the night after verteerde, fysiek én mentaal. De Remco-maniazal meer dan wat gaan liggen zijn en verdrongen door decompressie. Indien Remco weer op zijn effen komt, dan is er nog veel mogelijk.

Marc Ghyselinck, de zelfverklaarde chef Sport van HLN, liet het alvast niet koud worden en bezondigt zich aan demagogie met deze quote: 

“Misschien heeft hij het potentieel om een grote ronde te winnen. Maar daar heb je ook een ploeg voor nodig. En die ploeg heeft Evenepoel niet. Nu niet. En het valt te vrezen: later ook niet.”

Ghyselinck gaat nòg verder in zijn belaging van Deceuninck-Quick.Step, daar zat hij kennelijk op te wachten en het is zelfs niet de eerste keer:

“Hopelijk wordt zijn lang contract geen bron van frustratie”.

Zelfs Filippo Ganna en Gianni Moscon hadden Remco gisteren niet kunnen helpen tenzij ze hem, elk aan een kant, naar boven hadden geduwd. In het verdedigen van la maglia rosa zullen de twee Italianen van groot nut kunnen zijn maar indien Egan zaterdag op de Zoncolan of maandag op de Pordoi een mindere dag kent dan zullen ook zij machteloos toezien. Remco was op weg naar Montalcino vooral zelfredzaam en dat siert hem. Het is ook de allereerste keer dat hij in zo'n situatie belandde. En remember: na negen maanden zonder competitie is he still under construction. 

Waartoe dat tenslotte leidt, dat zullen we op zondag 30 mei weten of het zou moeten zijn dat hij tegen zichzelf beschermd wordt en er eerder uit stapt. Ook dàt is niet uitgesloten want hij bij Deceuninck-Quick.Step wordt hij met de meest optimale faciliteiten bejegend hoe anders sommigen daar ook menen te moeten over denken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten