maandag 10 mei 2021

Tim MERLIER:

de verschoppeling die een 

sprintkoning is geworden

 

Na een magistrale maart (na overwinningen in Le Samyn, de G.P. Monseré en de Bredene - Koksijde Classic afgesloten met een derde plaats in Dwars door Vlaanderen) maakte Tim Merlier van april een snippermaand om fris en monter aan de Giro, zijn eerste grote ronde, te kunnen beginnen.

Het was er niet aan te merken dat hij een volle maand uit competitie was geweest want al bij de eerste gelegenheid sloeg hij, zelfs bij afwezigheid van zijn favoriete lead-out Jonas Rickaert, toe in een wanordelijke sprint waarin hij nooit in verlegenheid werd gebracht. Hij sloot zijn winnende move af met een gepaste hommage aan Wouter Weylandt naar wie hij als tiener opkeek en die hij exact tien jaar later opvolgt als Vlaamse winnaar van een groepssprint. Het viel Tim te beurt twee jaar nadat de broers Roodhooft hem als verschoppeling recupereerden voor hun opstartend Corendon-Circus. 

Merliers Giro kan nu al niet meer stuk, maar val niet om van verbazing indien daar vandaag al wat bijkomt in een rit met een heuvelachtige finale die Tim met zijn huidige conditie moet kunnen pareren. En misschien zijn lieden als Caleb Ewan, Dylan Groenewegen, Elia Viviani, … er dan al van tussen in tegenstelling tot de minder explosieve Peter Sagan, al zal het in Canale ook wel op kracht en reserves aan komen.  

Tim kwam in Novora ook in het bezit van de paarse trui van de puntenstand maar die zal wel geen volgehouden optie zijn. Ik ga er zelfs van uit dat hij er over twee weken op de tweede rustdag uitstapt want exact een maand later wenkt al de Tour, waarvoor hij ook voorzien is. En ‘le grand boucle’ zal hij in het voorkomend geval wel willen voltooien want Carmen Vandenbroucke, zijn flamboyante vriendin, liet zich al vaker ontvallen “il rêve du Champs-Elysées”. Wanneer hij daar geraakt dan is het niet enkel om er te zijn maar bovenal om er te winnen, misschien al in de vooravond van zondag 18 juli 2021.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten