maandag 31 mei 2021

Onbekende Matteo SOBRERO 

is de morele winnaar van 

de afsluitende tijdrit

 

 

Zelfs een late bandbreuk bracht grootmeester Filippo Ganna niet in verlegenheid werd, ook al omdat Rémi Cavagna de laatste haakse bocht verkeerd inschatte. Ergens boft de Fransman dat dit hem overkwam want zelfs indien hij de tijd van Ganna had verbeterd dan nog zou hij de tijdrit niet verdiend hebben gewonnen. Matteo Sobrero werd immers in één van de laatste bochten flagrant gehinderd door de ploegwagen van Groupama - FDJ. Dat kostte hem meer tijd dan de twee seconden die hij er meer over deed dan de Fransman van Deceuninck-Quick.Step. 


Matteo wie?! Sobrero! Een 24-jarige Italiaan van Astana die zich in zijn eerste Giro in 2020 liet opmerken met fraaie resultaten in de drie tijdritten waarin hij 7de, 11de en 18de werd. Het was vooral daardoor dat hij een promotionele overstap kon maken van TT Pro Cycling naar Astana. Niemand die in deze Giro op hem lette want in de openingstijdrit van Torino werd hij pas dertigste. Dat zette hij allesovertreffend recht in de afsluitende tijdrit.

In deze discipline komt hij alvast niet helemaal uit de lucht gevallen want hij (ook al tweede in 2018 na Edoardo Affini) werd in 2019 als laatstejaarsbelofte kampioen van Italië. Die resultaten kon hij niet bevestigen op het EK en het WK.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten