zaterdag 1 mei 2021

Koninginnenrit vanaf 14u. op Eurosport 2


Marc SOLER

aan zijn vierde grote zege toe

 

… waarmee Movistar al één keer 

méér won dan in héél 2020

 



Marc Soler heeft op het verzopen traject rond Vestavayer een fraaie dubbelslag versierd: dagwinnaar én leider in de tussenstand. Ook voor Movistar is dat een opsteker want (na Alejandro Valverde in de G.P. Miguel Indurain en de dagzege van Enric Mas in Valencia) pas de derde zege van het seizoen maar toch al één meer dan over het hele gebalde 2020.

Toen Soler in 2015 de Tour de l’Avenir won, werd hem een mooie toekomst als klassementsrenner voorspeld. Die verwachtingen heeft hij (nog) niet helemaal ingelost. In de Vuelta was een negende plaats in 2019 zijn beste resultaat in de grote ronden, het jaar daarop werd hij 18de maar al op de tweede dag winnaar in Lekunberri. Dat succes kon niet tippen aan zijn verrassende eindzege in Paris-Nice 2018, één jaar nadat hij derde werd in Catalunya en achtste in de Tour de Suisse.

Met aan een zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zal Soler zijn pole position in de koninginnenrit van vandaag niet kunnen behouden.  Met 21 renners binnen een speling van één minuut geklasseerd kan de ontknoping vele kanten op. Omwille van het ingeschatte barslechte weer in de late namiddag begint de rit twéé uur vroeger net als de uitzending (15.30 u. -> 14 u.) op Eurosport 2.

Dennis Rohan kwam nogal zwaar ten val met diepe schaafwonden aan de rechterzijde en het verlies van één minuut voor gevolg.

Peter Sagan verraste door de sprint voor de derde plaats te winnen van Sonny Colbrelli, die daarmee zo goed als zeker de definitieve eigenaar wordt van de groene trui van de puntenstand.

Sagan heeft zich naar een hoger level opgewerkt en zal nog performanter aan de Giro beginnen dan in oktober 2020 toen hij een beladen dagzege behaalde en ook nog vier keer tweede werd, zo ook in de puntenstand.

Ilan Van Wilder eindigde knap zevende en schuift in de tussenstand twee plaatsen dichterbij. Nog een andere Vlaming onderscheidde zich. Kobe Goossens overleefde met Stefan Küng het langdurigst de vlucht van de dag. Toen de Zwitser uitschoof, leek Kobe even op weg naar de dagzege maar de groep met de favorieten organiseerde zich tijdig om hem op twaalf km. bij te halen maar niet te oversteken. Daardoor behoudt Kobe, na zijn 24ste eindplaats in de Vuelta 2020 (zijn eerste grote ronde), ook hier uitzicht op een fraai eindklassement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten