vrijdag 5 april 2024

 

Apegem Sportief Ruddervoorde 

een burcht voor het jeugdwielrennen!

 

Voorzitter Filip Hellebuyck en secretaris Franck Vanneste mogen er (met gigantische dank aan hun vele medewerkers en andere vrijwilligers) andermaal prat gaan op het (al sedert 1998) organiseren van het West-Vlaamse PK tijdrijden. Ook de wedstrijdcommissarissen van Wielerbond Vlaanderen mogen in de hulde worden betrokken.

De meesten van hen stonden al van vèr vòòr de middag tot de invallende avond op de barricaden om alles in goede banen te leiden en te houden.

Ga er maar eens aan staan om hen dit na te doen!

Voor veel jongeren die gekoerst hebben of nog koersen zal de locatie Ruddervoorde beklijvende herinneringen oproepen.

 

De omstandigheden zaten hen nochtans niet onverdeeld mee. Door wegeniswerken moesten ze een alternatieve omloop bedenken en daar zijn ze cum laude in geslaagd, ik zou er zelfs het begrip ‘selectiever’ durven aan toe te voegen, waardoor de sportieve logica nog meer geëerbiedigd werd met de strakke wind en de open vlakten als natuurlijke bondgenoten, in tegenstelling tot de frequente striemende buien die niet iedereen gelijkmatig 'genegen' waren.  


Voor mij is Ruddervoorde-Baliebrugge telkens een beetje thuiskomen. Ik kom er immers al vanaf 1969 toen Apegem Sportief (°1963) zowaar het BK voor nieuwelingen organiseerde dat op die bewolkte zondag 6 juli onder grote belangstelling gewonnen werd door Hingenaar Karel Rottiers vòòr Jos Jacobs en Jos Six (een neefje van Eric en Roger De Vlaeminck).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten