woensdag 17 april 2024

Robin ORINS mentale veerkracht is de hoeksteen van zijn welslagen

 

“Ik weet wat ik kan en ben overtuigd dat het volstaat voor een kans in de beroepscategorie”, twijfelt Robin Orins niet, zelfs al werd hij op 6 maart al 22 jaar.

“Ik besef ook wel dat gestaag groeien minder van deze tijd is maar het is ook geen schande”, weerlegt Robin. “Traagbloeiers zijn ook mensen die wel eens langer plegen mee te gaan.”



Indien het rekenkundig rijtje gerespecteerd wordt dan zal Robin Orins na zijn derde plaats in Roubaix en zijn tweede (na Joe Blackmore, die drie dagen eerder vierde werd in de Brabantse Pijl) in Liège-Bastogne-Liège zondag eerste worden in de Kattekoers die op de Ieperse roots terugkeert. Zelfs met een volgende ereplaats zal april 2024 meer dan goed geweest zijn. Robin is immers uit een heel diep dal geklommen.


Na een qua resultaten niet overweldigend seizoenbegin hernieuwde hij zijn derde plaats in Paris-Roubaix u23 die in 2023 door zijn kompaan Tijl De Decker gewonnen werd Tijl die intussen helaas niet meer onder ons is. En oh wat had Robin hem graag opgevolgd op die erelijst maar de medevluchters Tim Torn Teutenberg en Robert Donaldson konden geen rekening houden met verzuchting.

Robin moest zelf ook door een dikke laag stof. Een vreselijke val in de vierde rit der Giro Next Gen (waar hij amper huid aan overhield maar wel een stevige hersenschudding en langdurige naweeën) maakte een vervroegd einde aan zijn seizoen 2023. Toch hield hij eraan acte de présence te zijn in het BK in Putte-Mechelen, waar hij er zoals verwacht niet aan te pas kwam maar hij had alvast nog eens Tijl De Decker meegemaakt. Die belandde er net naast het podium om enkele dagen later het leven te laten na een smartelijk verkeersongeval. 

Ook Robin leek voor velen afscheid te hebben genomen van de koers maar dat was flagrant zonder de mentale veerkracht van de Zwevegemnaar (uit de deelgemeente Heestert) gerekend. Met zijn mentor Ruben Van der Haeghen maakte hij een nagenoeg perfecte winter door in de aanloop naar zijn ultieme campagne als belofte.


Robin weet dat hij in het blikveld staat van meerdere teams. Zijn manager is ermee bezig maar er is nog niets geconcretiseerd, al is het vertrouwen is groot dat het in orde komt. In afwachting wil hij zoveel mogelijk nieuwe argumenten aan zijn pleitbezorging toevoegen.

Tijdrijden is daarin een belangrijk gegeven. Robin wil net als in Waregem 2023 (waar hij enkel voor Jonathan Vervenne moest onderdoen) op 1 mei in Geraardsbergen het BK podium bestijgen en zijn stijloefeningen in Borlo en in Ruddervoorde, die hij won aan spraakmakende gemiddelden, laten het beste verhopen. Komend weekend is er eerst nog de Kattekoers en op 5-6 mei met het Beloftenweekend (Terneuzen / Sas-van-Gent / Philipinne) de volgende manche van de Road Series. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten