maandag 1 april 2024

Ook de VAR van de koers blijkt een zuur lachertje

Michael MATTHEWS 

blijft mijn derde in de uitslag!

 

 

Neen, ik ben geen supporter van Michael Matthews die in de spurt wel eens over de rode lijn durft te gaan maar dat was gisteren voor de tweede plaats in de Ronde van Vlaanderen geenszins het geval. 

Indien je de sprint enkel frontaal bekijkt dan denk je: terechte declassering maar wanneer je die opnieuw ziet maar dan vanuit de hoogte dan besluit je meteen: niets aan de hand!

Michael moet inderdaad op zijn lijn blijven maar het was ook exclusief zijn lijn want niemand geraakte tot naast zijn achterwiel en dus mocht hij, zonder iemand te hinderen, rijden waar hij verkoos dat te doen. 

Wat kon hij anders doen? Moest hij zich à la Philipsen (in De Panne) wurmen tussen Dylan Teuns en Alberto Bettiol en hopen dat Dylan hem à la Merlier doorgang verleende opdat er niemand (zoals Fabio Jakobsen in Polen) in het decor zou belanden? 

Néén, Matthews koos voor de veiligste oplossing en sprintte naar de vrije ruimte rechts zonder dat hij iemand hinderde. En toch moest Barbertje hangen omdat de aankomstjury zo kortzichtig eigenwijs was om het beroep van Team Jayco-AlUla meteen te verwerpen, anders hadden ze de cérémonie protocolaire moeten uitstellen en dat zal de hoge heren niet gezind hebben zeker?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten