dinsdag 16 april 2024

Kalenderperikelen die doen 

kiezen en … verliezen 

 

Afgelopen weekend waren er niet minder dan vijf koersgelegenheden voor de aspiranten. Hiep hiep hoera weliswaar onderdrukt door het feit dat zowel die in Bellegem (W.-Vl.), Knesselare (O.-Vl.), Haasrode (Vl.-Brab.), Hélécine (Hen.) als Vosselaar (Antw.) op de zondag gepland waren en dus geen enkele op zaterdag. Hoe jammer is het er onderling geen betere afspraken werd gemaakt zodat de youngsters zich tijdens hun weekend met mooi weer zich tweemaal konden uitleven. 

Volgend weekend bij minder mild weer ziet het er voor hen iets gespreider uit met op zaterdag het rendez-vous aan de Zandvlooi in Kruis(hout)em, waar het tijdens een lange dag drummen wordt. ’s Anderendaags kunnen de 12-, 13- en 14-jarigen kiezen tussen Brugge (wijk Sint-Pieters) en het Kempense Tielen, een locatie met een rijk wielerverleden. 

 

De andere categorieën krijgen dan wel opnieuw te maken met een spijtige cumul. Op zaterdag is er de nationale tijdrit in Poperinge, daags vòòr de in eer herstelde Ieperse jeugddag. Poperinge had zich al langer geposteerd op het einde van week 16 terwijl Ieper een maand verlaatte. Het zal helaas aanzetten tot kiezen én verliezen!


1 opmerking: