zondag 14 april 2024

De vierde van de Brabantse Pijl won La Petite Doyenne

 

Joseph Joe BLACKMORE

from ‘nowhere’ to ‘everywhere’?

 

Vorige woensdag werd hij, na een opmerkelijke finale, vierde in de Brabantse Pijl. Vandaag moet je niet verwachten dat hij ook in beeld komt in de Amstel Gold Race want hij won gisteren Liège-Bastogne-Liège u23. 

Joseph Joe Blackmore is inderdaad nog een youngster die zichzelf in februari tijdens de Tour du Rwanda op een passend geschenk voor zijn 21ste verjaardag trakteerde: winst in de koninginnenrit met finish op Mount Kigali, onder het gepassioneerd oog van duizenden Rwandezen een generale repetitie voor het WK dat daar in 2025 gehouden wordt.

Tijdens de aansluitende weken zat de Brit van de Israel - Premier Tech Academy niet stil. Hij won half maart ook de Tour de Taiwan waarna hij naar Europa terugkeerde om vierde te worden in de Volta NXT Classic in Nederlands Limburg en vervolgens op de slotdag in Sedan de Circuit des Ardennes naar zijn pedalen te zetten. 

 

Wie het allemaal een beetje gevolgd had was niet verwonderd dat Joe zich ook in de Brabantse Pijl liet opmerken, er alles aan deed om zijn elf jaar kompaan Dylan Teuns aan de zege te helpen. Vier dagen later mikte Joe zelf vol in de roos van La Petite Doyenne.

 

Joe Blackmore, tot begin 2024 zelfs voor mij een nobele bekende, onderscheidde zich bij de u23 in het mountainbiken (5de op de Commonwealth Games 2022) en in het veldrijden (14de in het WK van Fayetteville in 2022 en 10de in dat van Hoogerheide 2023). Eind augustus 2023 deed Blackmore het ook verre van onaardig (12de) in de Tour de l’Avenir maar dat één en ander de aanloop zou zijn van reeds zeven overwinningen en nog meer dichte ereplaatsen tijdens de eerste vier maanden van 2024, dat werd amper voor mogelijk gehouden.

 

Blackmore maakt op dit moment deel uit van de Israel - Premier Tech Academy en is, voor zover ik kon nagaan, vrij vanaf 2025 want nog niet omringd door een manager die eventueel zijn belangen behartigt. Dat kan inmiddels wel veranderd zijn zodat ik eerstdaags verwacht dat hij een meerjarig contract heeft ondertekend bij de Ineos Grenadiers, al zullen er wel meer gegadigden zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten