donderdag 11 april 2024

Dries VAN MEENEN is aan een fraaie opmars begonnen

 

Dries Van Meenen (Eeklo) was oorspronkelijk een gedreven triatleet maar het zwemmen was er teveel aan. 

“Daardoor was ik maar een middenmoter omdat ik letterlijk te laattijdig uit het water kwam en daardoor de aansluiting met de besten miste”, specifieert hij. 


Fietsen ging Dries zoveel beter af zodat hij vanaf de lente van 2023 als neo-junior een absolute nieuwkomer werd in het jeugdpeloton. Hij kende amper aanpassingsproblemen want al na anderhalve maand behaalde hij de eerste overwinning in Geluveld, waar hij ruim 120 concurrenten achter zich hield, het vlaggenschip van nog meer mooie uitslagen die een promotionele overstap van Keukens Buysse Knesselare naar het Van Moer CT opleverden. 

“Ik vond het een eer dat Kenny Desaever mij midden het seizoen oppikte”, voegt Dries er graag aan toe. 

Die wisseling van outfit was inspirerend want Dries won op de eerste dag van de zomervakantie in Beernem, waar hij met de Amerikaan Jack Makohon een halve minuut wegreed van … Lotte Kopecky (vierde in de uitslag). Bizar dat er op zijn derde plaats in Eeklo eind juli geen noemenswaardige resultaten meer volgden maar dat had vooral te maken met het feit dat hij vooral interclubs reed waarvoor hij nog niet helemaal klaar was.

Dat wilde hij in 2024 helemaal anders. Drie vroege dichtste ereplaatsen in overbevolkte koersen waren geen teleurstellingen en zeker niet deze van vorige zondag in de GP Ferdinand Bracke, de openingsmanche der Beker van België in Walcourt-Laneffe. Hij maakte er deel uit van de beslissende ontsnapping en leek met een late demarrage op een delirium af te gaan maar Lucas Van Gils kon hem in de laatste hectometers alsnog remonteren. Het was een beetje een aangekondigde kroniek want ook bij de vorige passages op de côte de Laneffe had de Weeldenaar zich de beste getoond. Dries wilde daarop anticiperenTevergeefs maar aan zijn dichtste ereplaats zat toch een extraatje vast: de basis van de eerste plaats van het Van Moer CT in het ploegenklassement! 

De toon is meteen gezet om op de ingeslagen weg verder te gaan vanaf overmorgen met de Arno Wallaard Memorial in Meerkerk (provincie Utrecht), waar waaiers hun zegje zullen hebben, en het weekend daarop de tweedaagse Gipuzkoa Klasika (Sp.).

De welbespraakte student Sportwetenschappen in het Atheneum van Eeklo heeft op anderhalf jaar een mooie voorsprong genomen op zijn behoedzame marstabel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten