zaterdag 13 april 2024

Hoe dat Sporza hem andermaal een forum geeft …

 

Zonneveld als beschermhoesje 

voor sommige gekwetste renners 

 

Een breukje in een kuitbeen zou Julian Alaphilippe niet weerhouden hebben om al 21 koersdagen op de teller te hebben. Dat zijn er niet overdreven veel tenzij je het vergelijkt met Mathieu van der Poel, die morgen zowaar pas aan zijn zesde optreden toe is.

De genaamde Thijs Zonneveld voelt zich geroepen om Alaphilippe in bescherming te nemen nadat hij eerst toegeeft dat Julian lang niet de eerste is die doorreed met een blessure. 

“Waarom doen renners dat?”, vraagt hij zich schijnbezorgd af.

In zijn zoektocht naar een antwoord heeft hij het uitsluitend over Alaphilippe, het laat zich raden waarom: zo kan hij eindelijk nog eens afgeven op Patrick Lefevere, aan wie hij dus meteen dacht toen hij de ontboezeming van Julian vernam. Zonneveld ligt constant op de loer om zijn gebeten hond te schofferen, dit keer door hem medeplichtig te achten voor Julians situatie door de opgelegde druk. By the way: wie zo vorstelijk verloond is, heeft (indien hij eergevoel heeft) per definitie druk, dat zou er nog aan mankeren!

In zijn gratuite denken gaat Zondervel verder: het wielrennen is erop vooruitgegaan, maar de mindset is achtergebleven. 

Zonneveld laakt de oude manier van managen: renners steeds op scherp stellen opdat ze beter zouden presteren. 

In deze kan zeker Lefevere niet geviseerd worden want de meeste renners die bij hem in vrede vertrokken gedijden elders niet meer omdat ze hun comfortzone kwijt waren.

Alaphilippe had andere aanbiedingen maar wilde per se blijven omdat zijn lucratief contract en de familiale sfeer intact bleven.

Zonneveld insinueert daarentegen dat Alaphilippe de dupe zijn van oldskool managen.

De moderne manier van tieren en opjutten ‘go go’ zoals Zonnevelds teerbeminde Visma - Lease a Bike placht te doen is ‘uiteraard’ beter, zie maar hoe ‘vèr’ ze daarmee gekomen zijn, hoeveel van hun coureurs liggen in de lappenmand? En moest Tiesj Benoot op zijn beurt niet overhaast hervatten, zeven dagen na zijn zware val in de openingsrit van de Algarve? 

Dat laat Zondervel als huisvriend van Zeeman en Plugge liever ongemoeid, zelfs al overwogen die recentelijk om Wout van Aert luttele weken na zijn vreselijke val alsnog klaar te stomen voor de Giro.

Ach Zonneveld, hoe lang mag die zijn oeverloos gezwets (zelfs op de site van Sporza.be) nog voortzetten (en er volgde nog meer onzin)?

 

Ook Bert Scheirlinckx van de BPCA (de rennersvakbond die zogezegd opkomt en ondersteuning biedt bij moeilijke situaties) mengt zich in dat debat. 

"Als je niet deelneemt aan een wedstrijd, dan loop je een inkomen mis”, weet hij. “Naar de toekomst toe zorgt dat ook voor een waardevermindering van je contract."

Als dat al (overal) zo zou zijn, hoe anders zou Bert het wel aanpakken? Misschien kan BPCA dan het manco bijpassen?! 

 

Goed (?) dat Zonneveld weer (on)raad weet: de UCI zou een clausule moeten toevoegen aan de regel dat je als team bij exceptionele omstandigheden met minder renners mag starten dan met het vereiste minimum aantal oplegt."

Pertinent vraagje: wie zal het exceptionele van de omstandigheden natrekken? 


1 opmerking:

  1. Kan je in deze geen ongelijk geven Bernard. Wie vorstelijk verloond wordt die heeft ook verantwoordelijkheden in te vullen en dat heeft Alaflipke de voorbije jaren te weinig gedaan, lichamelijk leed of niet.. De coureurs zitten tegenwoordig veel te veel afgezonderd op hun berg of in de zon en beperken hun koerskalender alsmaar meer tot een absoluut minimum.. Wat ze er ook van vinden in Aigle of de Harensesteenweg in Vilvoorde.. geen evolutie om toe te juichen.

    BeantwoordenVerwijderen