zaterdag 13 augustus 2022

 BK voor ASPIRANTEN in Denderleeuw

Welke favorieten worden een hak gezet? 

 

Morgen dient zich het volgende BK aan, dat van de aspiranten in Denderleeuw. Over veertien dagen is er de afsluiter in Sint-Lievens-Houtem met de eliten 2 (voormiddag) en de beloften.

Het BK der aspiranten onderscheidt zich van de andere in die zin dat het héél mééstal de favorieten zijn die hun slag thuishalen. Zal het morgen anders zijn? Ik denk van niet?

Bij de 12-jarigen hebben Brent Biesbroeck en de jarige Miel Heuninck het hoogst gescoord. Miel won al zijn koersen tot hij op het Vlaams kampioenschap in Arendonk door Brent geklopt werd.

Miel won zijn twee volgende koersen (in Kruishoutem respectievelijk Peizegem) opnieuw terwijl Brent op de ereplaatsen bleef steken in de Antwerp Tour (2de na een dagzege in Merksplas) en in Michelbeke (4de).


Aaron COUPE, outsider par excellence?

Er is evenwel een derde eend in de bijt, Aaron (de zoon van Geoffrey) Coupé, de dubbele FCWB-kampioen. Razend benieuwd hoeveel weerwerk hij de beide Oost-Vlamingen biedt. Aaron won vooral in Wallonië maar kwam geregeld in Vlaanderen piepen en won vorige zaterdag nog in Egem maar werd vooral tweede (tussen Miel en Brent) op de openingsdag in Boortmeerbeek. In Denderleeuw lijken derde plaatsen zijn hoogste goed te worden, al weet je maar nooit. Wannes Descan kan op zijn beurt verrassen indien het hem meer meezit dan in Arendonk.

Bij de 13-jarigen kondigt zich een duel aan tussen Sander Willems en de genaturaliseerde Tobias Flajs, die in Arendonk meteen kampioen van Vlaanderen werd ten koste van Sander, die de weekends daarop de Antwerp Tour monopoliseerde en ook in Michelbeke won na een uitgesponnen solotocht. Tobias boekte geen 2 op 2 want in Kruishoutem geklopt door Mats Deridder, de derde hoofdrolspeler voor de medailles. 


Alexander BASTIAENS, podiumkandidaat bij de 13-jarigen.

Hou toch ook maar (meer dan) wat rekening met Alexander Bastiaens, aan wie winnen (én tijdrijden) minder besteed is maar die meerdaagse inspanningen koestert want zowel in de Limburgse als de Antwerpse driedaagse tweede werd na Mats De Ridder respectievelijk Sander Willems. De titelstrijd van het bouwjaar 2009 lijkt een onderonsje te worden tussen de vier voornoemden, wat de anderen (inzonderheid Wout Veuchelen) evenwel niet verbiedt voor een coûp-de-théâtre te zorgen.  


Bij de 14-jarigen is de kroon al wat ontbloot. Ze hadden hun BK tijdrijden al op 1 mei in Dikkelvenne, waar Jinze Joris hoge ogen gooide en over de 11,6 km. om en bij de 70 seconden minder deed dan Matthias Bogaert én Mauro Keppens. In Denderleeuw is Jinze er niet bij want vrijwel de hele maand augustus met de familie in Thailand. Als smaakmaker zal hij morgen hard gemist worden maar voor topfavoriet Mauro is de concurrentie daarmee lang niet helemaal opgerold

Behalve Matthias Bogaert zijn er ook nog Kyano Cottignies, Siebe Oliviers en bovenal Yasu Vervoort, die Mauro vorige zaterdag in Michelbeke in verlegenheid bracht met een onverdroten achtervolging. Bij Matthias en Kyano is de trefkracht teruggelopen. Siebe heeft aanzienlijke progressie geboekt, al gaat winnen (enkel in Sint-Joris-Weert en Tongeren) hem nog steeds niet goed af. In zijn twee kampioenschappen werd het telkens een net niet: in het Vlaams-Brabantse (Arnaud Delimont) en in het Vlaamse (Mauro Keppens). Veronachtzaam vooral Siebe's vijfde plaats in het BK tijdrijden niet. 


Arnaud DELIMONT, wat een progressie!

Arnaud Delimont boekte nog het meest progressie. Vooral het tijdrijden (3de in het BK) en de meerdaagse inspanningen (2de in de Ronde van Limburg en 4de in de Antwerp Tour) blijken z’n dada.

Er is ook nog Augustin Maeck die vooral in zijn taalgebied won en er de dubbele FCWB-kampioen werd maar ook geregeld een graantje meepikte in Vlaanderen en in Tollembeek (op anderen Matthias Bogaert) een mooie overwinning behaalde.

Toch is Mauro Keppens de uitgesproken favoriet. Hij won op één na (in Sint-Pieters Brugge geklopt door … Yasu Vervoort, die daar zowaar 51” van hem wegreed) àl zijn koersen. En in Michelbeke hield Mauro er Yasu wèl onder maar het kostte moeite. Die twee komen (zoals meer anderen) bijzonder goed overeen en willen mekaar beter maken.

4 opmerkingen:

  1. Yasu is allesins niet naar Mauro toe kunnen rijden EN op het Belgisch kampioenschap tijdrijden was Mauro eigenlijket koorts vertrokken

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een wedstrijd starten met koorts is op zijn minst gezegd zeer onverstandig en ten stelligste afgeraden.

      Verwijderen
  2. Na 2de in het eindklassement in de Ronde van Antwerpen en na 1ste in het eindklassement in de Ronde van West-Vlaanderen is de trefkracht (7 overwinningen) van Cottignies toch niet zo ver teruggelopen?

    BeantwoordenVerwijderen