woensdag 3 augustus 2022

Nolan HUYSMANS likt nog steeds zijn wonden van Frasnes-lez-Anvaing

 

Behalve Aless De Bock, Cedric Keppens en Jasper Schoofs was ook Nolan Huysmans een belangrijke afwezige op het BK in Brasschaat. In tegenstelling tot de drie anderen zit niet vast in het buitenland.


De Katjeskoers in Boezinge was voor Nolan HUYSMANS die éne mooie zwaluw die zijn lente nièt maakte. (Foto Joël DESODT)

Nolan is aan een annus horribilis bezig. Na een aardige winter aan de Blaarmeersen kreeg hij van februari tot april kreeg hij bij doorgedreven inspanningen te maken met zware hoestbuien een souvenir van een niet al te milde Covid-19. Winst in de Katjeskoers van Boezinge bracht een éénmalige heropflakkering maar ook in dit geval maakte één zwaluw zijn lente niet. Het voerde hem naar een longspecialist in het OLV Ziekenhuis van Aalst, die hem aan een performant lichaam hielp waardoor hij aan een duurzame opbouw kon beginnen, met aanmoedigende resultaten voor gevolg. De vertrouwde Nolan keerde geleidelijk terug: na enkele fraaie ereplaatsen in interclubs won hij drie aardig bezette regeionale koersen op rij. De zomervakantie kondigde zich veelbelovend aan tot er op 10 juli in Frasnes-lez-Anvaing een nieuwe kink in zijn kabel sloop. In volle sprint werd hij door een (bij naam gekende) andere renner in de nadar gecatapulteerd. De averij was niet min. Men liet hem veiligheidshalve langdurig roerloos liggen waardoor er enige paniek ontstond die tot in Menen doorsijpelde. Hij werd tenslotte afgevoerd naar het ziekenhuis te Ronse, waar hij opgelapt werd aan de linkerhand en duim, een lip en vooral aan een schouder, die hem tot een langdurige revalidatie noopte. Hij heeft nog maar net de training hervat met een ondersteunende bandage aan de linkerhand. 

Frasnes-lez-Anvaing is voor Nolan stilaan een hellegat. Op 11 oktober 2020 mocht hij er zijn Belgische titel bij de aspiranten verdedigen in het verlate BK, waar hij evenwel met onder anderen Cedric Keppens zwaar ten val kwam en waarbij een dijspier geraakt werd zodat hij in de spurt geen volle kracht kon zetten en net naast het podium belandde.

Pas midden augustus zal hij aan een heroptreden toe zijn en dan nog moet hij ondervinden hoe zijn beproefde lichaamsdelen reageren. Tijdens de nazomer en de herfst wenken nog mooie kansen zoals de Memorial Igor Decraene, de interclub in Parike, de manches van de Topcompetitie in Jemeppe & Affligem, de slotmanche van de Beker van België in Glineur of de vrije Keizer in Tielt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten