woensdag 3 augustus 2022

Het is Jasper CHRISTIAENS en Bern ZIMMERMANN 

van harte gegund, maar … 

De onzin van een ééndaags BK werd zelden beter aangetoond  


Laat dit meteen overduidelijk zijn: ik gun Jasper Christiaens (Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek) en Bern Zimmermann (Overboelare) hun titel en hun driekleur evenzeer als een topfavoriet.


Stan CRAPS (zelf 4de) lijkt Bern ZIMMERMANN te moeten overtuigen dat hij zonet kampioen van België was geworden. Lomme VAN DEN MEERSSCHE (2de) en Matthé DE LEYN (3de) worden er niet bepaald vrolijk van maar toonden zich sportieve geklopten.

Toch hebben zij ongewild de onzin van een kampioenschap van België van één namiddag aangetoond. Zij zijn de kampioen van zondagnamiddag 31 juli tussen 13u30 en respectievelijk 16u15 en iets na 18u., niet ervoor maar hopelijk wel erna -> moge dit de aanzet zijn naar nòg veel meer!

Een buitenstaander zal amper kunnen begrijpen dat het voor beiden de alleréérste overwinning was. Beiden schrokken zich dan ook zelf een hoedje.

Jaspers beste uitslagen tot dan toe waren een 4de plaats in Ninove en een 3de in Walhain in mei plus een 3de plaats begin juli in Beernem. Bern, een notoire veldrijder (12de in het BK), doet het nog bescheidener: 8ste in Boortmeerbeek (PK), 6de in Neerwinden en in Bogaarden.

Jasper en Bern moesten daarvoor, net als hun leeftijdsgenoten, constant en met een beperkt verzet (maximaal 7,01 meter per omwenteling) de pedalen martelen. De eerstejaars haalden desalniettemin een uurgemiddelde van bijna 42 km./u., de tweedejaars bijna 45 km./u. Het zijn geen pannenkoeken die dat aankunnen.

Tenslotte nog dit: niet dat ik zo’n patriot ben (integendeel) maar waarom laat men Jasper Christiaens in 2023 aub niet met een volle Belgische driekleur koersen en de aanstaande (Denderleeuw, 14 augustus) kampioen der 14-jarige aspiranten in de witte trui met tricolore band? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten