vrijdag 3 mei 2024

Robin ORINS komt almaar dichter 

bij zijn verdiende bestemming

 

Derde in Roubaix, tweede (na Joe Blackmore, drie dagen eerder vierde in de Brabantse Pijl) in Liège-Bastogne-Liège en op 1 mei éérste in het BK tijdrijden in Geraardsbergen … 



Robin Orins heeft zijn rekenkundig rijtje alsnog op orde gekregen.  

Op het Giesbergse podium werd het hem even te machtig, hij verwijlde intens bij zijn ploegmaat Tijl De Decker, die in het BK op de weg in Putte-Mechelen 2023 net naast het podium was beland en enkele dagen later het leven liet na een smartelijk verkeersongeval. 

Orins’ eigen dikke laag stof reduceerde er bij. Hij overleefde wel een vreselijke val in de vierde rit der Giro Next Gen (waar hij amper huid aan overhield maar wel een stevige hersenschudding). Net als Tijl een jaar geleden staat Robin nu op de drempel van een overstap naar de beroepscategorie die ook in zijn geval meer dan gerechtvaardigd zal zijn. 

Hij trotseerde de Noord-Franse kasseien en bedwong de Waalse hellingen, opgelijst met de kwalificatie van ’s lands beste tijdrijder u23, al had Robin er graag de door ziekte afwezige titelverdediger Jonathan Vervenne bijgehad om te weten hoe vèr hij stond in vergelijking met een jaar geleden toen hij in Waregem over de 23 km. een kleine minuut meer deed dan de gechevroneerde Limburger (met enige West-Vlaamse roots) op een typisch tijdritparcours. In Geraardsbergen werd een atypisch traject met behoorlijk wat nijdige hoogtemeters geserveerd, dat zeker ook in het plan van Jonathan had gepast. Orins had graag geweten hoe hij zich daarop tot Vervenne verhield.


Whatever: nu kan Robin verder in de driekleur die hij zaterdag al een eerste keer mag showen in Sas-van-Gent in de matinale tijdrit van het Internationaal Beloftenweekend (een tweedaagse manche van de Road Series).  Daar wordt het over slechts 13,7 km. op biljartvlakke wegen voor Robin geen mustwin.

De 22-jarige ingezetene van Heestert is in niets uitmuntend maar in alles oerdegelijk; die optelsom maakt van hem een bruikbaar element voor de beroepscategorie. Benieuwd welk team zich aangesproken voelt om hem als potentiële aanwinst mét groeimarge in de armen te sluiten: een doorstart bij Lotto-Dstny Pro Tour, een tussenstap bij Flanders-Baloise of een verrassende derde die met de buit aan de haal gaat?

Robin zal voor alle zekerheid de komende weken en maanden nog enkele adelbrieven aan zijn portfolio willen toevoegen. Het zullen op zijn minst stijloefeningen voor wat daarna volgt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten