vrijdag 12 juli 2024

 Jenthe VERSTRAETE is al bijna helemaal waar hij wilde zijn

Ook Lomme Van den Meerssche veert op

Een tweede plaats die niet irriteert maar een dichtste ereplaats die verblijdt … Jenthe Verstraete behaalde die gisteren op Le Plateau d’Hauteville, de hoge terminus van de tweede rit der Ain Bugey Valromey Tour. Aangezien hij in de mildere openingsrit deel uitmaakte van de hoofdgroep op een minuut van zes vluchters staat hij in de tussenstand zesde met een halve minuut meer dan Paul Fietzke, de Duitse spits van Team Grenke - Auto Eder (onderdeel van de Bora-hansgrohe - piramide), en net voor de Franse veelwinnaar Paul Seixas.  

Dat belooft voor de komende drie dagen maar voor Jenthe kan één van zijn voornaamste afspraken van het seizoen nu al niet meer stuk. Het zal dan ook niet lang meer duren (als dat al niet gebeurd is) dat Jenthe als neo-belofte deel uitmaakt van een Devo Team.

Ook Lomme Van den Meerssche veerde na een vertwijfelde eerste seizoenshelft mooi op: in de hoofdgroep én in de openingsrit én op Le Plateau d’Hauteville, wat in de tussenstand een niet onaardige 15de plaats oplevert op anderhalve minuut van Fietzke. Krijgt Lomme hiermee de aandacht die hij al langer verdient of moet er nog wat bij, zoals hij hardnekkig wil betrachten?

Jasper Schoofs, op papier de voornaamste Vlaamse favoriet, ligt vooralsnog op vinkenslag: in de hoofdgroep op de openingsdag, zevende op Le Plateau d’Hauteville en tiende (+50”) in de tussenstand. Jasper heeft de goede gewoonte sterker te eindigen dan te beginnen. Waarom zou het in de Franse Alpen anders zijn? Hij is alvast tot op 19” genaderd van Paul Seixas terwijl hij Adrià Pericas, zijn overruler in de Vuelta al Besaya, al ruim drie minuten wegzette. Jammer dat er geen tijdrit aan te pas komt en waarin hij eventueel de puntjes op de i had kunnen zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten