donderdag 18 juli 2024

Met gigantische dank aan Marino VERVAEKE én aan Geert DESEURE


 Anzegem en Slijpe worden 

places to be voor de aspiranten

 

Anzegem, een mooie gemeente in het Zuid-West-Vlaamse heuvelland tussen de Leie en de Schelde, krijgt komende zondag zowaar een wielerhoogdagje want de meerderheid van ’s lands beste aspiranten hebben er rendez-vous.

Ziedaar een rechtmatige beloning voor mecenas Marino Vervaeke, bovenal de créateur-fondateur van (voluit Litubra Parket - Vanbrabant TechnicsWielerteam Waregem, die in 2024 zijn derde lustrum (15 jaar) rondt

Marino maakt er nog steeds een erezaak van om geen lidgeld te vragen aan zijn vele tientallen rennertjes. Il faut le faire! Het begon als een mosterdzaadje met amper drie renners maar is inmiddels een kanjer die weliswaar niet de ambitie heeft om een gigant te worden, al weet je maar nooit. Marino is nu al overtevreden met de doorgroei waarmee hij almaar meer empathie verwerft.


Behalve het (bege)leiden van vooral piepjonge renners organiseert Marino zondag ook al voor de vijfde keer (alweer een lustrum) voor miniemen en aspiranten. Hij doet dat steevast op 21 juli, niets fout aan ware het niet dat zijn organisatie tot voor enkele jaren cumuleerde met de Vlaams kampioenschappen, waardoor de beste 12-, 13- en 14-jarigen op dit appèl ontbraken. Dat is dan goed voor de zogezegd mindere goden, oordeelde Marino. Sedert 2023 is het VK vervroegd naar begin juni zodat Marino op de Nationale Feestdag (bijna) het rijk voor zich alleen kreeg om de meeste beteren van de bouwjaren 2010, 2011 en 2012 te verwelkomen, wat garant staat voor BK’s avant-la-lettre met:

. bij de 12-jarigen: Thybe Breemeersch, Rune De Loor, Noa Fontaine (de dubbele FCWB-kampioen), Lewis Rokegem, Senne Van Geert, … en zelfs een vertegenwoordiger uit Hongkong, de genaamde Jeremy Kwun-dik Leung, geen meeloper maar de jongste weken onklopbaar in Rozebeke, Parike en Wortegem-Petegem. Vlaams kampioen Jorbe Verbraeken (de kleinzoon van Eric Vanderaerden) zal wellicht ontbreken en op zaterdag in Borgloon rijden. 

. bij de 13-jarigen: VK Lex Lambrecht en BK Lars Villers (met voorsprong de twee meest performanten van het bouwjaar 2011), met Seppe Carly, Louis Meul, Tibo Redant, Amadou Van Bossche, Wout Van Hoyweghen, … als voornaamste opponenten plus de Nederlandse kampioen Jens (zoon van Hans) Dekkers;

. bij de 14-jarigen: lijstaanvoerder en BK Stan Jammaer die vooral weerstand mag verwachten van Andreas Aerts, Senne Cami, Maxime De Rocker, Milo Lievens, Ollie Peelman, Briek Van Delsen, Kenzo Vandenabeele (de solistvan Rozebeke), Thomas Van Dijk, … Ook hier maakt een Hongkonger zijn opwachting, de genaamde Chon Hei Cheuk, vorige zondag winnaar in Wortegem-Petegem en met verder de niet kansloze local heroes Miel Decocken Willem Decorte.

 

Het is “putteke” zomer en toch staan er tot eind juli nog amper vier gelegenheden voor aspiranten gepland, telkens één op zaterdag en één op zondag. Vorig weekend waren het er nog vijf in Vlaanderen en één in het weliswaar verre Sprimont (Liège) met daar amper 14, 11 en 15 deelnemers.

Komend weekend is er, behalve Anzegem op zondag, ook nog Borgloon op zaterdag. Het weekend daarop mogen Berg-Kampenhout (zaterdag) en Zerkegem (zondag) zich op hun beurt aan een overrompeling verwachten met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid telkens twee reeksen.

 

Augustus wordt voor de aspiranten amper drukker met als highlight het West-Vlaamse weekend dat op 9, 10 en 11 augustus integraal in Slijpe (een deelgemeente van Middelkerke) doorgaat met als gedurfde innovatie een … ploegentijdrit van 14 kilometer op nagelnieuwe tarmac. Nooit gedacht dat Geert Deseure (bovenal de créateur-fondateur van CT Houtland-Westkust) dit zou kunnen afdwingen bij Cycling Vlaanderen, met veel dank aan de West-Vlaamse voorzitter Björn Leenknegt en de algemene voorzitter Geert Barbry. Ook op het gemeentebestuur en de politie van Middelkerke kon voluit gerekend worden voor het verkeersvrij houden van deze mijlpaal voor de basis van het jeugdwielrennen. Op zaterdag en zondag rijden de drie leeftijden op een uitgesponnen traject, ook dat is een innovatie.

De jongens (reeds volzet) nemen in clubverband deel, de meisjes (ook buitenlandse) zijn individueel welkom, er kunnen er nog wat bij. Hun aanwezigheid wordt ingewacht op: supq.tour.rvwva2024@gmail.com

1 opmerking:

  1. Bernard,
    Mag ik u er op wijzen dat het niet Amadou is maar Adamou.
    Alvast bedankt voor uw artikel.

    BeantwoordenVerwijderen