woensdag 11 september 2024

De 41ste Keizer van Koksijde

een must voor wie verder kijkt 

dan het wielrennen van vandaag

 

De internationale “Keizer - Koksijde” (met een heel knap Pittems intro) is ook met zijn 41ste editie een magneet voor de 17- en 18-jarigen uit binnen- en buitenland. Alle info op: keizerderjuniores.be

Nogal wat grote namen stonden er op het eindpodium alvorens door te stromen naar de hoogste bühne van het wielrennen en dan heb ik het vooral over David Millar (3de in 1995), Jurgen Van Goolen (primus in 1998), Bob Jungels (primus in 2010), Caleb Ewan (dagwinnaar én 3de in 2012), Nathan Van Hooydonck (primus in 2013), Ethan Hayter (2de in 2015), Andreas Kron (primus in 2016), Fabio Van den Bossche (primus in 2017), Quinn Simmons (primus in 2019 vòòr zijn landgenoot Magnus Sheffield), Lars Vanden Heede (algemeen primus in 2022 vòòr de dubbele dagwinnaar op zondag, Steffen De Schuyteneer), Matthew Brennan (primus in 2023 vòòr Jarno Widar). Brennan heeft zich inmiddels opgewerkt tot één van de beste neo-beloften en doet al vanaf 2025 zijn intrede bij het grote Visma | Lease a Bike

Ook dit jaar staan er zaterdagnamiddag om 14u30 potentiële navolgers aan de afrit in Pittem voor de klassieke tocht door de Vlaamse Ardennen (Tiegemberg, Oude Kwaremont, Patersberg, Kalkhoveberg). 

De dertien betere binnenlandse teams uit België worden opgelijst met een dozijn buitenlandse uit acht verschillende landen en dat in weerwil van het EK in Heusden-Zolder.
Op zondag is er (vanaf 9u) de klassieke matinale tijdrit over 6 km. in de poldervlakte van Wulpen, ’s namiddags vanaf 15u30 gevolgd door de al even klassieke rit-in-lijn rond Koksijde alover onder meer de Hoge Blekker, de kruin van elk der acht ronden van telkens 10,4 km. met finish in de Ter Duinenlaan ter hoogte van de Cinema, waar bijna vier maanden geleden ook de eindstreep lag van het BK. Matijs Van Strijthem haalde het toen in een prangende spurt van Jasper Schoofs (deze voormiddag tweede geworden in het EK-tijdrit in Heusden-Zolder en Aldo Taillieu (in diezelfde EK-tijdrit helaas zwaar gevallen met helaas een sleutelbeenbreuk voor gevolg).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten