vrijdag 13 september 2024

De FOUTE Talentenlijst van de koers is van ons’ 

 

Wim VOS nattevingerwerk 

desavoueert Aldo TAILLIEU 

en bumpert Tim REX

 

Louic Boussemaere, Steffen De Schuyteneer, Aaron Dockx, Robin Orins, Tim Rex, Jasper Schoofs, Sente Sentjens, Liam Van Bylen, Axel Van den Broek, Lars Vanden Heede, Lucas Van Gils, Matisse Van Kerckhove, Vlad Van Mechelen, Matijs Van Strijthem en last but not least Jarno Widar … zijn door his airness Wim Vos, de zelfverklaarde chef wielrennen van HNB-SW, genomineerd tot dé 15 wielertalenten van ons land, lees van Vlaanderen want er staat zowaar slechts één Waal tussen en dan nog.

Vos zou voor die selectie een beroep hebben gedaan op (volgens hem) bevoegde insiders. Dat waren alvast niet de noeste regionale correspondenten van zijn krant, die voor de expertise hadden kunnen zorgen die in deze ontbrak. Nattevingerwerk dus van de onderste plank na een overhaaste inkijk van de resultaten in plaats van een accurate inventaris van de koersende tieners.

Vooral Aldo Taillieu is voor Wim Vos de célèbre inconnu gebleven die hij een jaar geleden inderdaad nog was. Inmiddels heeft de Gooikenaar onder meer Kuurne gewonnen, werd hij tweede in de Guido Reybrouck Classic, BK tijdrijden in Geraardsbergen, vijfde in de Course de la Paix, derde in het BK op de weg in Koksijde, won hij La Route des Géants in Ieper, behaalde hij een dagzege in de weggestroomde Giro della Lunigiana, …  

Met dat laatste wist Aldo zich helemaal klaar voor de internationale kampioenschappen van september maar hij moest zijn seizoen woensdag in mineur afsluiten door een vroege zware val in het EK tijdrijden waarbij hij een sleutelbeen brak. Zelfs dat deed bij Vos geen belletje rinkelen, op welke planeet zou hij zich bevonden hebben? Taillieu zou zich ongetwijfeld onderscheiden hebben in de beide EK en WK.

Wie er wel tussen de (zelfverklaarde) 'Grote Talentenlijst' van ‘de koers is van ons’ vermeld staat, is godbetert Tim Rex. Niets tegen die jongen hoor die misschien veel beter is dan zijn resultaten laten vermoeden. Misschien verwart Vos hem met zijn oudere broer Laurenz. Tim maakte twee goede beurten in de recente Tour de l’Avenir met onder meer een negende plaats op de afsluitende Colle delle Finestre op weliswaar ruim zes minuten van de Spaanse dag- en bijna eindwinnaar Pablo Torres. Het leverde Rex een verbazende overstap op van Wanty-ReUz-Technord naar het Devo Team van Visma | Lease a Bike

En dàt heeft Vos kennelijk wel opgevangen en dus reserveerde hij hem meteen een zitje in zijn (zelfaangelegde) Grote Talentenlijst.

Eén en ander levert Wim Vos een certificaat van onbekwaamheid op, een toekenning die hij vanuit zijn ivoren toren niet eens als een ingebrekestelling zal aanvoelen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten