woensdag 6 mei 2020

De berusting van Belgian Cycling 
heeft véél van gecamoufleerde gemakzucht maar kan 
als een boemerang 
in hun gezicht terugkeren

Ik heb met verbijstering kennis genomen van het statement van Jos Smets, de directeur van Belgian Cycling, aangaande de mare van de Nationale Veiligheidsraad dat alle competities verboden zijn tot 31 juli. 
“Dit is géén domper. We moeten rekening houden met de realiteit en de dingen onder ogen zien zoals ze zijn.”
Hij zet het instampen van open deuren ongegeneerd verder met “dat het wielrennen niet boven de wet staat, dat als er nergens volk wordt toegelaten, er dan ook niet moet gekoerst worden”.

Voilà, het hoge woord is eruit en goed dat jij er bent om ons daarop te wijzen, ‘beste’ Jos, die vol op zijn elan doorgaat en zich als het ware verblijdt over de duidelijkheid dat er tot 31 juli niet gekoerst mag worden, wat hij dictatoriaal bekrachtigd met “punt aan de lijn”, wat ik interpreteer als “tot zolang zijn wij op ons gemak.”

Dat het in Nederland zelfs tot 31 augustus het geval is, dat ziet hij als een versterking van zijn statement en dus herhaalt hij: “wielrennen staat niet boven de rest van de gemeenschap. Absoluut niet!” en hij vervolgt “net als alle federaties hebben we een voorstel gesuggereerd naar de Nationale Veiligheidsraad toe waarbij we hopen dat we op een bepaalde dag kunnen beginnen met groepstrainingen.”
Dàt zou ik graag eens inkijken én lezen. Zal niet mogelijk zijn zeker?! Hij hoopt daarover rond 18 mei meer duidelijkheid te hebben maar hij neemt daar alvast een eigen ‘voorschot’ op: "de renners waar ze aan toe zijn: minstens tot 1 augustus is er geen competitie in België, dus moeten ze nu niet meer dan wat onderhoudstrainingen doen.” 
Mogen zij dat laatste zelf bepalen aub of zal hij ‘in zijn ouden dag’ (zelfs al is hij jonger als ik) nu ook nog trainersadvies geven. Man, man, man …

De nationale kampioenschappen moeten voor hem dan weer per se gered worden en nà juli een latere datum krijgen. En dan heeft hij het BK BMX in Pulderbos (5 juli), de mountainbike in Houffalize (11 en 12 juli), het tijdrijden voor de jeugd in Borlo (12 juli) en het wegkampioenschap voor nieuwelingen op de weg in Velzeke (26 juli). 
 “We zijn aan het praten met die organisatoren om voor deze evenementen een nieuwe datum te vinden.”
Waarom? Omdat ze anders de betaalde aanbesteding zouden terugeisen?
Krijgen de renners ook korting op hun VOLLEDIG BETAALDE vergunning voor een niet eens half gebruik, zo ook hun clubs? Daarover moet er wellicht niet gecommuniceerd worden zeker?! 
Het jeugdwielrennen ligt niet in goede handen, zoveel mag overduidelijk zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten